"Simtgade, lūdzu, beidzies": Latvijas jubilejas izmaksas atkal sadusmoja sociālos tīklus

© Sputnik / Sergey MelkonovФестиваль Staro Riga 2018
Фестиваль Staro Riga 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoreiz tautas neapmierinātību izraisīja izpildītāju honorāru summas, kuri piedalījās koncertā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas par godu valsts simtgadei.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. Svētku koncerta "Mīlestības vārdā. 18+", kurš norisinājās pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas 19. novembrī, rīkošanas izmaksas ar jaunu spēku sacēla neapmierinātības vilni sociālajos tīklos.

Izrādās, ka honorāru summa, kuri tika izmaksāti svētku koncerta dalībniekiem un organizatoriem, pārsniedz 57 tūkstošus eiro, paziņoja Latvijas Televīzija raidījumā "Aizliegtais paņēmiens".

​"Kaut kā skumji sanāk, sasummējot izrādās, ka Latvijas dzimšanas diena bija nevis svinības, kur visi nāk ar dāvanām un laba vēlējumiem, bet "grāb ko vari" pasākums. Turklāt vēl par nesamērīgām cenām pirkti apšaubāmas kvalitātes pakalpojumi. Žēl man jubilāres paliek," nonāk pie secinājuma Iveta Indriksone.

Izskatās, ka daudzi sociālo tīklu lietotāji atbalsta šādu uzskatu.

"​Lai cik smieklīgi tas neizklausītos, šķiet, ka Kaimiņa kungs un Raimonds Pauls bija vienīgie, kas par šo cepās un runāja, ka nekas paliekošs pēc svētkiem nepaliks!" norādīja lietotājs Jānis.

​"Diemžēl jubilāri jau simtiem gadu visi izmanto kā ielas meitu un savējie kangari visvairāk!​​"​ piekrita Kristīgi demokrātiskās savienības pārstāvji.

Savukārt cits Twitter lietotājs ar segvārdu Nepareizais atgādina par to, kādi honorāri bija diriģentiem Dziesmu svētkos.

​​"Simtgades Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģenti vidēji saņēma 500 eiro pirms nodokļu nomaksas, ieskaitot darbu mēģinājumos visā svētku norises laikā, ģenerālmēģinājumā un noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē,​​" norāda Nepareizais.

Žurnāliste Natālija Žogole​, izskatās, arī uzskata, ka izpildītāju honorāri bijuši pārāk uzpūsti.

​"Man vienai liekas ka koncertā par godu simtgadei mūziķiem par godu bija jāpiedalās bezmaksas?​​"​ uzdodas viņa ar retorisku jautājumu.

Citiem Latvijas iedzīvotājiem, spriežot pēc visa, jau ir gana apnikuši skandāli, kas saistīti ar valsts simtgades izmaksu aprēķiniem, un viņi vēlas tikai vienu: lai tā ātrāk beigtos.

​"Simtgade, lūdzu, beidzies,​​" lūdz kāda Žanete.​

​"Beigsies nauda, beigsies simtgade,​​" lakoniski atbild viņai lietotājs ar segvārdu Blog News.

Atgādināsim, ka iepriekš asu sociālo tīklu lietotāju sašutumu izraisīja​ Latvijas simtgades salūts, kuram bija plānots iztērēt 234 999 eiro bez PVN. Šī summa izrādījās apmēram desmit reizes lielāka, nekā pilsētas svētku salūta izmaksas.

Vēlāk izrādījās, ka salūts izmaksājis vēl dārgāk: tam tika iztērēts gandrīz par 100 tūkstošiem eiro vairāk, nekā iepriekš ziņots. Beigās Latvijas simtgades svētku gaismas šovs ​"Saules mūžs​" izmaksāja 370 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0