Ušakovs: "Siltumserviss Rīga" grūtības var turpināties arī pēc apkures sezonas

© chanzi / austin staying warmКот на батарее отопления
Кот на батарее отопления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmuma "Siltumserviss Rīga" darbs tiks vērtēts pēc apkures sezonas rezultātiem; nauda par aukstiem radiatoriem tiks atmaksāta, ja dzīvokļu īpašnieki vienosies, kā to sadalīt, pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Rīgas domes komiteja meklē juridisku lēmumu, kā kompensēt šoruden nenodrošināto siltumu, pastāstīja galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs. Latvijas radio 4 programmā "Darbojošās personas" viņš norādīja, ka pārrēķins pa namiem neradīs grūtības, taču problēmas sagādās naudas sadale pa dzīvokļiem.

Šoruden par uzņēmumu "Siltumserviss Rīga", kas šogad uzsācis namu apkures sistēmu apkopi, sūdzējušies tūkstošiem neapmierinātu rīdzinieku. Viņi ziņoja, ka, neskatoties uz apkures sezonas sākumu, radiatori daudzviet ir auksti, caurulēs ir gaiss, no tām skan skaļa "burkšķēšana", uzņēmuma darbinieki nereaģē uz vēstulēm un neatbild uz tālruņa zvaniem.

Apkures sistēma - Sputnik Latvija
Siltuma Rīgā nebūs: apkures sistēma novecojusi, un rīdzinieki ir kaitnieki

"Rīgas namu pārvaldnieks" paskaidroja, ka "Siltumserviss Rīga" šajā apkures sezonā saskāries ar virkni grūtību. Pirms uzņēmums izcīnīja uzvaru konkursā, apkuri rīdziniekiem jau 20 gadus nodrošināja "Rīgas siltums". Šajā laikā uzņēmums laboja un lāpīja sistēmu, taču renovācijas darbi nav veikti. Acīmredzot, "Siltumserviss Rīga" nebija saņēmis informāciju par šo procesu. Tagad sistēmu stāvoklis ir tāds, ka tās vairs nav iespējams pat izremontēt, tikai nomainīt.

Patlaban cauruļu nomaiņa nav iespējama, tas nenotiks pat tad, ja atbilstošā petīcija, kas publicēta portālā manabalss.lv, saņems pietiekami lielu balsu skaitu, paziņoja Rīgas mērs. Ušakovs norādīja, ka līgums ar "Siltumserviss Rīga" noslēgts ar zināmiem noteikumiem, ko nāksies ievērot abām pusēm.

Vienlaikus politiķis atzīmēja, ka parakstu vākšana nav veltīga. Viņš piekrita tam, ka apkures sistēmu pieslēgšana šogad noritējusi slikti – "par to nav divu domu". Tomēr lēmums par tālāko sadarbību ar uzņēmumu tiks pieņemts tikai pavasarī, pēc apkures sezonas beigām.

Cienījama vecuma sieviete demonstrē sava dzīvokļa stāvokli - Sputnik Latvija
Iemītniekam nekad nav taisnība: apšaubāmais komunālais serviss Rīgā

"Neviens gada vidū nesāks eksperimentus, lai neatstātu mājas bez apkures, kad naktī ir -17 grādi. Beigsies apkures sezona. Kad mājas atslēgs no apkures (atslēgšanā arī iespējamas grūtības), tad arī lemsim – turpināsim vai neturpināsim, sodīsim vai ne," – teica Ušakovs.

Viņš norādīja, ka patlaban sūdzību un izsaukumu skaits ir tikpat liels kā jebkuru agrāko gadu, un "Siltumserviss Rīga" ir iespēja reabilitēties, ja apkures sezona aizritēs teicami.

Patlaban tiek risināts jautājums par līdzekļu kompensāciju dzīvokļu īpašniekiem, kuri maksāja par apkuri, taču faktiski tā zināmu laiku netika nodrošināta. Pārrēķins juridiski ir iespējams, taču katrai ēkai, nevis katram dzīvoklim. Ja vienas mājas iedzīvotāji vienosies, kā sadalīt starp dzīvokļu īpašniekiem atmaksātos līdzekļus, jautājums būs atrisināts, piebilda mērs.

Ziņu lente
0