Liels rēķins dāvanā valsts simtgadei: caurs jumts ir zelta vērtē

© Sputnik / Sergey MelkonovJumta remonts. Foto no arhīva
Jumta remonts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Namu pārvaldnieks izmanto avārijas stāvokli, kādā nonācis ēkas jumts Lubānas ielā, lai atkal un atkal izrakstītu lielus rēķinus par nesaskaņotiem darbiem. Rīgas namu pārvaldnieks piedāvā iedzīvotājiem vienkārši nomainīt jumtu par 16 tūkstošiem eiro.

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Lubānas ielas nama iedzīvotāji ir sašutuši: viņi atkal un atkal maksā par jumta remontu, taču jumts tek, kā tecējis, raksta Skaties.lv.

Iedzīvotāji nesen apmaksājuši rēķinu 500 eiro apmērā par jumta remontu, taču atsūtīts jauns – tagad jau par 1300 eiro. Pēc tam, īsi pirms Latvijas simtgades svinībām pastnieks atnesis vēl vienu rēķinu – 700 eiro apmērā.

"Tā ir nedāvana Latvijas simtgadē!" – sašutusi teica viena no nama iedzīvotājām.

Izrādījās, ka uz jumta uzstādīts speciāls režģis, kas nostiprina konstrukcijas pret sniegu. Tā kā tie esot avārijas darbi, iedzīvotāju piekrišana nav bijusi vajadzīga. Turklāt pēc sniega režģa uzstādīšanas jumts tecējis vēl vairāk – ūdens nopludinājis elektroskapi gaitenī.

Daži iedzīvotāji apšaubīja avārijas darbu nepieciešamību. Viņi uzskata, ka komunālais dienests vienkārši izmanto jumta avārijas stāvokli, lai izrakstītu lielus rēķinus par nesaskaņotiem darbiem.

"Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krists Leiškalns skaidroja, ka darbi veikti jumta un iedzīvotāju drošības apsvērumu labad. Viņš iesaka nomainīt visu jumtu – plānveida remonts izmaksās mazāk nekā avārijas situāciju likvidācija.

Apkures sistēma - Sputnik Latvija
Siltuma Rīgā nebūs: apkures sistēma novecojusi, un rīdzinieki ir kaitnieki

Iedzīvotāji sūrojās, ka nevar sakrāt jumta remontam nepieciešamos 16 tūkstošus eiro, jo tik tikko izdodas apmaksāt rēķinus, ko namu pārvalde sūta par neparedzētiem darbiem.

Leiškalns ieteica lūgt "Rīgas namu pārvaldnieka" skaidrojumus par to, no kurienes radušies maksājumi un ko tie ietver. Viņaprāt, viss esot likumīgi, uzņēmums visu paskaidros.

Iedzīvotāji piebilda, ka jau nomocījuši namu apsaimniekotāja darbiniekus ar jautājumiem par to, kad gaidīt kārtējo rēķinu. Viņi nav gatavi padoties un apņēmušies pārbaudīt katra rēķina pamatotību.

Ziņu lente
0