Latvijas simtgade: tikai pusei iedzīvotāju nav vienalga

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas simbolika. Foto no arhīva
Latvijas simbolika. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mazāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju valsts simtgadi uzskata par sev nozīmīgu, vēl mazāk plāno piedalīties svētku pasākumos.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Kaut arī Latvijas simtgades svinībām tiek veltīta kolosāla varasiestāžu un mediju uzmanība, nevar sacīt, ka šiem svētkiem būtu liela nozīme Latvijas sabiedrībai.

Papīra kuģītis no eiro banknotes - Sputnik Latvija
Zudušas pēdas miljoniem eiro, kas atvēlēti valsts simtgades pasākumiem

Par to liecina iedzīvotāju aptaujas dati vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kuru veica kompānija Kantar TNS, vēsta portāls Skaties.lv.

Mazāk nekā puse respondentu (49%) paziņoja, ka viņiem Latvijas simtgade ir nozīmīgi svētki. Četri no desmit aptaujātajiem (39%) atbildēja, ka priekš viņiem šai jubilejai nav īpašas nozīmes.

12% nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Kā rādīja iepriekš rīkotā Kantar TNS aptauja, mazāk nekā puse iedzīvotāju (43%) plāno 18. novembrī apmeklēt svētku pasākumus. Tikpat daudz cilvēku pavadīs šo dienu kā parastu brīvdienu.

Latvija svin savu simtgadi 18. novembrī, jo tieši šajā dienā 1918. gadā tika pasludināts Latvijas Republikas Neatkarības akts. Programmā iekļauts vairāk nekā deviņsimt pasākumu, it sevišķi krāšņi valsts jubileju plānots nosvinēt Rīgā.

Ziņu lente
0