Ārsts par bedrēm uz Austrumu slimnīcas piebraucamā ceļa: gandrīz dubultoju anestēziju

© Foto : официальный сайт Рижской Восточной больницыРижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrumu slimnīcas piebraucamo ceļu stāvoklis jau ilgus gadus ir neapmierinošs.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Reanimatologs Roberts Furmanis asi kritizējis stāvokli, kādā nonākuši Austrumu slimnīcas piebraucamie ceļi – viņš informēja, ka ceļi ir tik slikti, ka slimnīcā nogādājamaiem pacientiem nepieciešama papildu anestēzija.

"Lieki piebilst, ka, vedot pacientu uz Austrumu slimnīcu pa tās pievadceļiem, man vajag pacientam gandrīz vai dubultot anestēzijas vielu devu, lai neizraisītu vēl vienu hematomu galvā," – reanimatologs pastāstīja savā lapā Twitter.

​Slimnīcas pārstāvji, komentējot viņā kritiku, atgādināja, ka zeme, pa kuru ved ceļš, klīnikai nepieder, tāpēc Austrumu slimnīca par to neatbild, lai arī cenšas darīt visu iespējamo, uzturot to pieņemamā stāvoklī.

"Šis diemžēl ir neatrisināts jautājums par zemes īpašumtiesībām slimnīcas teritorijā. Konkrētais ceļš nepieder Austrumu slimnīcai, bet iespēju robežās cenšamies to uzturēt. Pašlaik šis jautājums tiek risināts kopā ar Veselības ministriju," – atbildēja slimnīcas pārstāvji.

Maxima veikals Rīgā - Sputnik Latvija
Maxima: Austrumu slimnīca izvairās no veikala celtniecības apspriešanas

Austrumu slimnīcas piebraucamo ceļu stāvoklis ir bēdīgs jau ilgu laiku, taču oktobra nogalē šis jautājums tika plaši apspriests, ņemot vērā mazumtirdzniecības uzņēmuma Maxima Latvija plānus būvēt lielveikalu līdzās veselības aprūpes iestādei. Slimnīca uzskata, ka veikals var apgrūtināt piekļuvi veselības aprūpes iestādei.

Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis atgādināja, ka klīnikai ir tikai viens plats piebraucamais ceļš no Hipokrāta ielas, otrs ceļš – no Juglas ielas puses. Pēc viņa domām, Gaiļezera slimnīca faktiski būs izolēta no ārpasaules, bet neatliekamās palīdzības brigādes un glābēji nevarēs tajā nokļūt, ja, nedod Dievs, kaut kas notiks un šie ceļi izrādīsies bloķēti.

Veselības ministrija vēlas ierosināt Ministru kabinetam konfiscēt vai izpirkt privāto zemi Gaiļezera slimnīcas apkaime. VM norādīja, ka klīnika ir stratēģiski svarīgs valsts objekts, un likums ļauj spett tamlīdzīgus soļus. Patlaban zeme, uz kuras atrodas Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, un teritorija apkārt tai pieder 12 īpašniekiem. Kopējā šīs zemes platība ir apmēram 5 ha.

Ziņu lente
0