Rusofobe palikusi bez klausītājiem: Rīgas sabiedriskais transports runās vīrieša balsī

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasTramvajā. Foto no arhīva
Tramvajā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmāk pieturu nosaukumus galvaspilsētas sabiedriskajā transportā paziņos jauna balss, kura pieder Dailes teātra aktierim Artim Robežniekam.

RĪGA, 3. novembris – Sputnik. Vakar kļuva zinām, ka "Rīgas satiksme" pēkšņi nolēmusi mainīt "balsi", kura paziņo pieturas galvaspilsētas transportā.

Uzņēmums paziņoja, ka šobrīd pieturas paziņo divās balsīs: vīriešu balss elektrificētajā transportā un sieviešu – autobusos. Šīs balsis jau ir labi pazīstamas rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem kopš 2000. gada.

​Taču turpmāk tramvajos, trolejbusos un autobusos skanēs viena balss – vīriešu. Tā būs Dailes teātra aktiera Arta Robežnieka balss. Līdz ar to visiem transportlīdzekļiem būs vienota pieturu paziņošanas sistēma.

Pilnībā nomainīt automātiskās pieturu paziņošanas sistēmu plānots līdz šī gada beigām. Kopumā no jauna ieskaņot vajadzēs apmēram divus tūkstošus nosaukumu un "jānomaina balss" apmēram vienam tūkstotim transporta vienību.

Rīgas panorāma - Sputnik Latvija
Sociālie tīkli par "atbrīvošanos" no krieviem: vai būs 100 dienu ieslodzījums?

Interesanti, ka Rīgas sabiedriskā transporta "balss" maiņa notiek akurāti pēc skandāla, kurš saistīts ar bijušo Latvijas Radio diktori Māru Krontāli, kuras balss šobrīd skan pieturu nosaukumu paziņojumos.

Atgādināsim, ka pēc Māras Krontāles rusofobiskās publikācijas Twitter vietnē, kur viņa uzdevās ar jautājumu, kā lai atbrīvo Latviju no krieviem, sabiedrība pieprasīja ne vien aizvākt viņas balsi no Rīgas transporta, bet arī izskatīt jautājumu par ksenofobiskā tvīta autores saukšanu pie administratīvās un, iespējams, pat pie kriminālās atbildības.

Taču uzņēmums "Rīgas satiksme" par to nepateica nevienu vārdu, tādēļ paliek noslēpums, vai starp šiem notikumiem pastāv kaut kāda saikne.

Ziņu lente
0