"Rīgas dzirnavnieks" pārnesīs daļu ražošanas no Igaunijas uz Rīgu

© Sputnik / Sergey MelkonovLabības ražas novākšana
Labības ražas novākšana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar to "Rīgas dzirnavnieks" meklē darbiniekus Latvijas galvaspilsētas apkārtnē.

RĪGA, 3. novembris – Sputnik. Graudu ražošanas uzņēmums "Rīgas dzirnavnieks" sācis pārnest uz Rīgu daļu no tam piederošās ražotnes Igaunijā, vēsta rus.db.lv ar atsauci uz pašu kompāniju.

Graudu pārstrādes uzņēmumu grupa Baltijas valstīs Baltic Mill, kurā ietilpst arī "Rīgas dzirnavnieks", nolēma attīstīt vietējo ražošanu un tuvāko gadu laikā ieguldīs apmēram 10 miljonus eiro savu pozīciju nostiprināšanai tirgū. Tāpat kompāniju grupā ietilpst igauņu Balti Veski un lietuviešu Malsena Plius un Amber Pasta.


Labības ražas novākšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija nopirkusi Krievijā gandrīz visu eksportam paredzēto rudzu apjomu

"Rīgas dzirnavnieka" pārstāvji paziņoja, ka uzsākta ražošanas modernizācija, lai no nākamā gada varētu ražot fasētus zirņu un pupiņu produktus.

Sakarā ar paplašināšanos "Rīgas dzirnavnieks" meklē darbiniekus Rīgas apkārtnē.

"Rīgas dzirnavnieks" ir lielākais Latvijas miltu malšanas uzņēmums. Par godu Latvijas simtgadei kompānija izveidojusi speciālu auzu šķirni. Tā tika radīta sadarbībā ar graudu audzēšanas centru Boreal Somijā un vislabāk atbilst Latvijas mainīgajiem klimatiskajiem apstākļiem, nezaudējot augstos kvalitātes rādītājus.

Pirms dažiem gadiem ražošanas kombināts "Rīgas dzirnavnieks" iesāka Latvijā liela mēroga auzu sēšanas programmu, kuras pēc tam tiek pārstrādātas desmitos pārtikas produktu veidos, tostarp, – auzu pārslās "Herkules". Taču auzām, kuras tika tradicionāli audzētas Latvijā, graudi bijuši pelēkā krāsā un maza izmēra. No sākuma "Rīgas dzirnavnieks" sāka iepirkt selekcionētās auzu šķirnes Viviana un Peppy Zviedrijā, kuras tika izveidotas šajā gadsimtā, taču tagad radīja arī savu šķirni.

Ziņu lente
0