Latvijas ugunsdzēsēji braukā ar retro automobiļiem

© Sputnik / И. Апкалнс / Pāriet pie mediju bankas1913. gadā ražots Russo-Balt ugunsdzēsēju auto "D 24-40"
1913. gadā ražots Russo-Balt ugunsdzēsēju auto D 24-40 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mašīnām ir jau jābūt Rīgas Motormuzejā, taču tās joprojām izbrauc uz izsaukumiem.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīcībā šobrīd ir 338 speciālie transportlīdzekļi, kaut gan, saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem, jābūt 673, vēsta Mixnews.lv.

Turklāt 32% dienesta speciālo transportlīdzekļu ir uzbūvēti uz ZIL, GAZ un KAMAZ bāzes. Vairāk nekā 20 gadus tiek ekspluatētas 157 automašīnas, jeb 43%, un vairumam no tām ir benzīna dzinēji, kuri patērē vairāk degvielas, nekā mūsdienu ugunsdzēsēju automašīnas.

Skursteņslauķis - Sputnik Latvija
Nāvējošā apkure: netīrīti dūmvadi Latvijā – iemesls simtiem ugunsgrēku

Dažu automašīnu vecums sastāda 50 gadus: piemēram, 1968. gada izlaiduma automašīna tiek izmantota kā rezerves mašīna Gulbenes ugunsdzēsības daļā, savukārt Krāslavas novadā ir 1975. gada izlaiduma automobilis. Atzīmēsim, ka šāda vecuma mašīnas ir Rīgas Motormuzeja kolekcijā, kurā atrodas retro automobiļi.

Taču VUGD pakāpeniski atjauno savu nokalpojušo autoparku: pēdējo gadu laikā iegādāts vairāk nekā 65 mūsdienu ugunsdzēsēju automašīnu, šogad plānots saņemt vēl 17.

Ziņu lente
0