Eirodeputāts: krievi ir pēdējā robeža Latvijas "pašmāju audzētiem fašistiem"

© Sputnik / Sergey MelkonovMiroslavs Mitrofanovs
Miroslavs Mitrofanovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgai ir negatīva atbrīvošanās pieredze no nacionālajām minoritātēm – Baltijas vācieši, ebreji, poļi, līvi; krievvalodīgie ir palikuši par pēdējo robežu ceļā pie "etniski tīras" valsts, pēc kuras tiecas "pašmāju audzētie fašisti" Latvijā, paziņoja Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 26. oktobris – Sputnik. Eirodeputāts no Latvijas un Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs raidījuma "60 minūtes" ēterā telekanālā "Rossija 1" komentēja skandalozo bijušās radio diktores Māras Krontāles paziņojumu, kura uzdevās ar jautājumu, kādēļ nevar "tikt vaļā no krieviem".

Krontāle, kuras balss šobrīd skan pieturu paziņojumos Rīgas sabiedriskajā transportā, uzrakstīja savā Twitter lapā: "Atbrīvojāmies" no baltvāciešiem. Kāpēc tā nevarētu tikt vaļā no krieviem? Saprotu, ka mani tūlīt noēdīs par rasismu vai nacismu, bet tomēr...?"

Rīgas panorāma - Sputnik Latvija
Sociālie tīkli par "atbrīvošanos" no krieviem: vai būs 100 dienu ieslodzījums?

Pēc Mitrofanova sacītā, "pats nepatīkamākais, ka viņa (Krontāle) ir inteliģences pārstāve, tas ir cilvēks, kurš veidojās padomju laikos, kurš nodzīvojis visu dzīvi plecu pie pleca ar saviem krievu, krievvalodīgajiem līdzpilsoņiem. Un neskatoties uz to, viņa piedalījās aģitācija par etnisko tīrīšanu".

Mitrofanovs atgādināja par "negatīvo un baiso Latvijas pieredzi", tiekot vaļā no nacionālajām minoritātēm.

"No sākuma lika aizbraukt vāciešiem, pēc tam iznīcināja ebrejus kara sākumā, pēc kara asimilēja poļus un līvus, un tagad krievi palikuši par pēdējo robežu, aiz kuras atrodas "etniski tīra" valsts, pēc kuras tiecas mūsu "pašmāju audzētie fašisti"," pateica Mitrofanovs.

Mitrofanovs konstatēja, ka pēdējo gadu pieredze liecina, ka visi krievu sabiedrības iesniegumi prokuratūrā un policijā sakarā ar paziņojumiem, kuri līdzinās Krontāles izdarītajām, paliek nepamanīti. "Katru reizi policija ir slēgusi lietu," pateica Mitrofanovs.

Toties uz krievu aktīvistiem pastāvīgi tiek izdarīts tiesībsargu spiediens, uz četriem mēnešiem var iesēdināt cietumā vienkārši par vārdiem, norādīja eirodeputāts.

Lāpu gājiena dalībnieki Rīgā  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latviešus noskaņo pielikt punktu krievu jautājumā

"Dubultā morāle, dubultā grāmatvedība. Kas būs tālāk? Ja mēs neuzvarēsim, tad mūs iznīdēs. Tas ir skaidri jāsaprot. Uzvara mūsu saprašanā – mums ir jābūt vienlīdzīgiem vienlīdzīgo vidū. (…) Mēs jau visi runājam latviski. Un mēs vēlamies būt vienlīdzīgi mūsu iespējās un tiesībās," paskaidroja Mitrofanovs.

Tāpat viņš norādīja, ka vakar, 25. oktobrī, Eiroparlamentā notika balsojums par nacisma un fašisma nosodīšanu Eiropā. Tam ir jākļūst par signālu Latvijai, Ukrainai un citām valstīm par to, ka fašisms neies cauri, un ka inteliģencei "mazliet jāseko līdzi sevis sacītajam un nav jāmudina uz atklātu vardarbību", uzsvēra Mitrofanovs.

Ziņu lente
0