Jaunais Maxima veikals var nobloķēt piekļuvi Austrumu slimnīcai

© Foto : ©dv.ee/Andras KrallaMaxima tirdzniecības tīkla logo
Maxima tirdzniecības tīkla logo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Austrumu klīnisku gadā apmeklē ap pusmiljons iedzīvotāju, tur ārstē politraumas, un trenējas ASV speciālie spēki, taču tas viss var nelīdzēt strīdā ar Maxima.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Mazumtirdzniecības tīkls "Maxima" parakstījis nodomu līgumu ar zemes īpašniekiem par zemes gabala pārdošanu lielveikala celtniecībai. Jāpiebilst, ka šī teritorija atrodas līdzās Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, vēsta Latvijas Bizness.

Klīnikas vadība ir nepatīkami pārsteigta par Maxima nodomu būvēt veikalu netālu no slimnīcas ieejas.

Klīnika ir stratēģiski svarīgs valsts objekts, kuru gadā apmeklē aptuveni pusmiljons iedzīvotāju, tā ir vienīgā vieta, kurā ārstē politraumas, tur notiek ASV speciālo spēku militārās mācības. Taču ne zeme, uz kuras uzbūvēta klīnika, ne arī apkārtējā teritorija tai pilnībā nepieder.

Gandrīz pieciem hektāriem zemes ir divpadsmit īpašnieki, un līdz šim neviens slimnīcas vadītājs nav parūpējies par nacionālās nozīmes objekta statusa piešķiršanu slimnīcai un īpašnieku zemes atsavināšanu par labu valstij, izmaksājot īpašniekiem kompensāciju vai ierādot līdzvērtīgas platības.

Ja tas netiks izdarīts, ārkārtas situācijās var tikt nobloķēta piekļuve lielākajai valsts veselības aprūpes iestādei.

Kad amatā stājās klīnikas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, viņš ierosināja jautājumu par zemes atsavināšanu. Pagaidām nav zināms, kurš būs stiprāks sarunās ar īpašniekiem – universitātes slimnīca vai "Maxima". Patlaban svaru kauss nosvēries lielveikala pusē.

Slimnīcas vadītājs atzina, ka no "Maxima" pārstāvji izturējušies visai pieklājīgi, turklāt jāņem vērā arī tas, ka Austrumu klīnika paveica smagāko darbu, kad bija jāglābj "Maxima" traģēdijas upuri.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca - Sputnik Latvija
Austrumu slimnīca sūdzas par nedisciplinētiem pacientiem

"Maxima" pārstāvji paši ieradušies pie klīnikas vadības, lai noskaidrotu, ko vajadzētu labot projektā, lai tiktu ievērotas gan uzņēmuma, gan arī slimnīcas vajadzības.

"Mēs tā arī pateicām, ka tas ir pozitīvi, ka jūs esat atnākuši aprunāties, bet jūs pārvelkat svītru pāri universitātes slimnīcas attīstības plānam un redzējumam. Lai izveidotu slimnīcas attīstības stratēģiju 2020. – 2025. gadam, ir svarīgi paredzēt visas iespējas, kā piebraukt pie slimnīcas ar neatliekamās medicīnas transportu, kur atradīsies pacientu automašīnu stāvvietas. Uz privāt­īpašnieku zemes ir projektēta slimnīcas autostāvvieta, no kuras būtu ērtāka piekļuve slimnīcai," pastāstīja valdes priekšsēdētājs.

Ziņu lente
0