Latvija pāries uz ziemas laiku. Pēdējo reizi

© Sputnik / Sergey MelkonovPulkstenis Stacijas laukumā
Pulkstenis Stacijas laukumā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamās nedēļas nogalē Latvija pēdējo reizi vēsturē pāries uz ziemas laiku.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Nākamās nedēļas nogalē, 28. oktobrī pl. 04:00 Latvijā pulksteņi tiks pārbīdīti vienu stundu atpakaļ – valsts pāries uz ziemas laiku, vēsta Ekonomikas ministrijas vietne.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka pāreja uz ziemas laiku Latvijā notiek oktobra pēdējā svētdienā pl. 04:00, kad pulksteņi tiek pārvesti vienu stundu atpakaļ, bet marta pēdējā svētdienā pl. 03:00 pulksteņrādītāji tiek pārbīdīti vienu stundu uz priekšu.

Pulksteņis Laima - Sputnik Latvija
Laiks, atpakaļ: Junkers sola atcelt pulksteņa pagriešanu

Domājams, šogad laiks tiks mainīts pēdējo reizi: šī gada 12. septembrī Eiropas Komisija ierosināja atcelt obligāto pāreju uz vasaras un ziemas laiku un nodot šo jautājumu ES dalībvalstu ziņā. Saskaņā ar šo piedāvājumu nākamgad pulksteņrādītāji tiks pārbīdīti pēdējo reizi.

Visām ES dalībvalstīm līdz 2019. gada aprīlim jāsniedz informācija par to, pie kāda laika – ziemas vai vasaras – tā paliks. 14. augustā Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas sagatavoto Latvijas nacionālo viedokli, kas paredz atteikšanos no pulksteņu pārbīdīšanas divreiz gadā un vasaras laika saglabāšanu.

Ziņu lente
0