Politika

Kaimiņš paziņoja, ka KPV LV rīkos pārrunas ar "Saskaņu"

© Sputnik / Sergey MelkonovKPV LV partijas līderis Artuss Kaimiņš
KPV LV partijas līderis Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Nila Ušakova partija piekritīs, ka mācībām valsts skolās un bērnudārzos var notikt tikai latviešu valodā, tad tas satuvinās pozīcijas ar KPV LV partiju koalīcijas izveidošanas pārrunās.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. KPV LV partijas līderis Artuss Kaimiņš noliedza šī partijas premjerministra amata kandidāta Alda Gobzema sacīto par to, ka šis politiskais spēks nerīkos koalīcijas veidošanas pārrunas ar "Saskaņu".

Kaimiņš paziņoja radio Baltkom ēterā, ka "Saskaņa" vēlēšanās ieguvusi ievērojamu balsu skaitu, tādēļ ar Nila Ušakova partiju ir jāveic pārrunas, taču šajā jautājumā ir viena "sarkanā līnija".

"Ar "Saskaņu" mēs arī parunāsim — par viņiem tomēr nobalsojusi piektā daļa no visiem vēlētājiem. Taču, kā jau mēs runājām, mums ir "sarkanā līnija". Mēs uzskatām, ka Latvijā valsts skolās un bērnudārzos var būt tikai viena valoda — latviešu," paskaidroja politiķis.

Kaimiņš piebilda, ka KPV LV uzskata, ka privātās mācību iestādēs var mācīties jebkurā valodā, taču eksāmeniem jābūt latviešu valodā.

Saeimas vēlēšanās - Sputnik Latvija
"Saņem granātu, fašist": bijusī Saeimas spīkere par vēlēšanu rezultātiem

"Taču "Saskaņa" paziņoja, ka vēlas pārskatīt Izglītības likuma grozījumus, kā arī ieviest trilingvālu mācību sistēmu (izglītība trijās valodās — latviešu, krievu un angļu — red.). Šajā jautājumā arī ir mūsu "sarkanā līnija"," paskaidroja Kaimiņš.

Iepriekš partijas "Saskaņa" premjerministra amata kandidāts apstiprināja, ka pastāv iespēja, ka neoficiāli latviešu partijas tomēr varētu rīkot pārrunas ar "Saskaņu".

"Pastāv oficiālas pārrunas, par viņām stāsta presei. Redzams, ka process notiek. Un pastāv neoficiālas pārrunas. Tās netiek afišētas, par tām neko nestāsta," paskaidroja Dombrovskis.

Pēc viņa sacītā, neoficiālas pārrunas notiek gandrīz visiem, gandrīz ar visiem. "Pēc tam, kad tās sniegs noteiktu rezultātu, tiks sniegta oficiāla informācija," pateica Dombrovskis.

Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Partijas nosaukušas prioritātes koalīcijas veidošanas pārrunās

Latvijas Saeimas vēlēšanas notika 6. oktobrī. Saskaņā ar CVK datiem, pirmo vietu 13. Saeimas vēlēšanās ieņem partija "Saskaņa" ar 19,8% vēlētāju balsu, otrā vieta ir KPV LV partijai (14,25%), trešā — Jaunajai konservatīvajai partijai (13,59%). Ceturtajā pozīcijā "Attīstībai/Par!" (12,04%), tālāk seko nacionālais bloks "Visu Latvijai" (11,01%), Zaļo un zemnieku savienība (9,91%) un partija "Jaunā Vienotība" (6,69%). Pārējās partijas nepārvarēja 5% barjeru. Tādējādi, pēc vēlēšanu rezultātiem, "Saskaņa" saņem 23 deputātu vietas Saeimā, KPV LV un JKP — 16, "Attīstībai/Par!" un VL-TB/LNNK — 13, ZZS — 11, "Jaunā Vienotība" — 8.    

Ziņu lente
0