Tīmeklī izsmieta "Latvijas nacionālā kafija" no Hondurasas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spriežot pēc apraksta, arabikas šķirnes "Latvijas nacionālajai kafijai" raksturīga piesātināta garša ar tumšās šokolādes, ķiršu, brūkleņu un laima miziņas toņiem.

RĪGA, 5. oktobris — Sputnik. Publicists un politologs Armens Gasparjans pasmējās par kafiju, kas laista klajā par godu Latvijas neatkarības simtgadei.

Latvijas Republika 18. novembrī svinēs neatkarības 100. gadadienu.

"Par godu Latvijas neatkarības simtgadei laista klajā kafija. Uzraksts pauž "Nacionālā kafija. Audzēta Hondurasā. Grauzdēta un izlolota Latvijā". Smējos pilnā balsī. Limitrofs – tas ir liktenis," – uzrakstīja Gasparjans savā mikroblogā Twitter un publicēja fotogrāfiju, kurā atainotas kafijpupiņu pakas.

Twitter apmeklētāji Gasparjana publikāciju uztvēra ironiski.

"Latviano?" — pavaicāja Aleksandrs. "Drošī vien ļoti garšīgs un, protams, ļoti dārgs dzēriens", — pieļāva juvinal.

"Nu, Hondurasa sirdij tuvāka. Kafijas brāļi!" — pauda Nadežda.

"Bet kāpēc neraksta, ar kādu gāzi kafija grauzdēta?" — vēlējās uzzināt Andrejs Žadajevs. Viņam atbildēja: "Kafejnīca tiktu slēgta, jo kaitētu nacionālajai drošībai."

"Nezinu, smieties vai skumt. Atliek tikai paplest rokas," — atzina Leshinski.

Savukārt Jeka norādīja, ka Anglijā arī tēja neaug, taču tas nenozīmē, ka tai nav "īstas angļu garšas", savukārt @NiuraOrg atzīmēja: "Ironiski gan… Labi, lai jau paliek."

Kompānija Rocket Bean Roastery, kas laidusi klajā Latvijas simtgadei veltītu kafiju, ziņoja, ka dzērienā sajauktas arabikas šķirnes Bourbon, Catuai un Typica veidu pupiņas, tai ir piesātināta garša un patīkama krēmveida tekstūra. Apraksts liecina, ka kafijas garšā jūtamas tumšās šokolādes, ķiršu, brūkleņu un laima miziņas notis, bet aromātā – žāvētu plūmju un brūnā cukura toņi.

Ziņu lente
0