Politika

Kaimiņa partijas lietā kriminālvajāšana sāksies vēl pirms gada beigām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs grasās līdz gada beigām nodot prokuratūrai lietu par nelikumīgu Artusa Kaimiņa partijas KPV LV finansēšanu.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Lietai par nelikumīgu Artusa Kaimiņa partijas KPV LV finansēšanu jābūt iesniegtai prokuratūrā vēl pirms gada beigām, vēsta Mixnews.lv.

Par nolūku lūgt prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu Kaimiņa partijas lietā paziņoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
Politika
Lembergs: Kaimiņš kļūs par kultūras ministru

Šī gada jūnijā Kaimiņu, vēl vienu KPV LV locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju Viesturu Tamužu aizturēja KNAB sakarā ar kriminālprocesu par iespējamu nelikumīgu KPV LV partijas finansēšanu. Taču jau pēc dažām dienām Kaimiņš un visi pārējie aizturētie tika atbrīvoti.

Spriežot pēc kriminālprocesa materiāliem, 2016. gada pavasarī Tamužs vienojās ar politiskās organizācijas valdes locekli par krāpniecisku vērā ņemamu finanšu līdzekļu izspiešanu no kāda uzņēmuma (KNAB apzīmē to ar burtu "B") ar mērķi novirzīt tos nelikumīgā politiskās organizācijas finansēšanā.

Starp "B" un Per capita, kura pilnībā pieder Zakatistovam, tika noslēgts līgums par konsultācijām. Katru mēnesi uzņēmums "B" pārskaitīja naudu 2000 eiro plus PVN apmērā uz Pec capita bankas kontu. Krāpniecības rezultātā iegūtie līdzekļi tika novirzīti KPV LV finansēšanai.

Tāpat KNAB uzskata, ka 2015. gada deklarācijā Kaimiņš norādīja nepatiesus datus.

KPV LV "Zelta akcija"

Interesanti, ka Kaimiņa aizturēšana piedeva vairāk popularitātes viņa partijai. Jūlijā KPV LV ieguva vairāk vēlētāju balsu, nekā Nacionālais bloks un "Attīstībai/Par" un izgāja trešajā vietā partiju reitingā. Savas pozīcijas KPV LV notur vēl joprojām, kad līdz vēlēšanām atlikušas vien sešas dienas.

Kaimiņš - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: Kaimiņš varētu saņemt "zelta akciju"

Politologs Jānis Grigulis pat bija teicis, ka Kaimiņš varētu kļūt par galveno spēlētāju koalīcijas veidošanā jaunajā valdībā. Pēc Griguļa sacītā, ja Kaimiņa partija turpinās uzņemt popularitāti, tad tieši viņa varētu iegūt "zelta akciju". Tāpat Grigulis norādīja, ka aizturēšana sniedza KPV LV lielisku reklāmu, neraugoties uz to, ka partija iet uz vēlēšanām ar absolūti jaunu mazpazīstamu komandu.

Vērts atzīmēt, ka Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka esot dažas partijas, kuras ir gatavas valdības veidošanai ar "Saskaņu", un pagaidām atliek vien minēt, kas tās par partijām.

Ņemot vērā to, ka Zaļo un zemnieku savienība, Latvijas Reģionu apvienība un arī pats Nacionālais bloks neoficiāli atteicās no koalīcijas ar "Saskaņu", savukārt Latvijas Krievu savienība atrodas šī politiskā spēka opozīcijā, kompāniju Rīgas mēra Nila Ušakova partijai pilnībā varētu sastādīt arī KPV LV.

Pats Kaimiņš nav devis viennozīmīgu atbildi uz jautājumu par koalīcijas iespējamību ar "Saskaņu" jaunajā Saeimā.    

Ziņu lente
0