Politika

Stepaņenko: Soross atklāti nosaucis likuma cenu Latvijā

© AP Photo/Ferdinand OstropMagnāts Džordžs Soross
Magnāts Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas sēdē vieni kritizēja organizāciju "Papardes zieds", kas rosina atcelt tikumības grozījumus, pārmeta tai darbu citas valsts labā, citi ierosināja apbalvot to ar Triju Zvaigžņu ordeni.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Aizvadītajā nedēļā, ceturtdien Saeimā izvērsās asas debates par grozījumiem normatīvajos aktos par tikumisku audzināšanu, vēsta Skaties.lv. Tika apspriests paziņojums, ko iepriekš premjerministram nosūtīja parlamenta opozīcija. Tajā bija paustas bažas par sabiedriskās organizācijas "Papardes zieds" darbību, kura pūlas panākt minēto grozījumu atcelšanu.

Американский предприниматель и филантроп Джордж Сорос - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā Džordžs Soross mēģina mainīt pasauli

Runa ir par 2015. gadā apstiprinātajiem Izglītības likuma grozījumiem, kuri uzliek par pienākumu mācību iestādēm, izņemot augstskolas, pasargāt audzēkņus no informatīvajiem materiāliem un izglītojoši audzinošajām metodēm, kas neatbilst tikumiskās attīstības prasībām.

Organizācija "Papardes zieds" apgalvo, ka pēc to pieņemšanas skolās kļuvusi manāma pašcenzūra, intīmās attiecības tiek apspriesti negribīgi, un galu gala bērni gūst izkropļotas zināšanas par savu ķermeni un seksualitāti.

Parlamenta sēdē vieni deputāti kritizēja "Papardes ziedu" par darbu citas valsts labā, citi ierosināja apbalvot organizāciju ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Organizācija saņem ne tikai valsts atbalstu — 13 tūkstošus eiro no Sabiedriskās integrācijas fonda, bet arī daudz lielāku summu — 53 tūkstošus eiro — no fonda "Atvērta sabiedrība", ko dibinājis amerikāņu miljardieris Džordžs Soross.

Šī iemesla dēļ tikumības grozījumu aizstāvji norāda, ka runa ir par iejaukšanos suverēnas valsts iekšējās lietās.

"Soross atklāti nosauca cenu Latvijas likumam. Ja viņam šoreiz izdosies to grozīt, mūsu valsts suverenitāte tiks lemta iznīcībai, jo nākamie varētu būt citi likumi: Nacionālas drošības likums, Satversme," — uzsvēra partijas "Saskaņa" deputāte Jūlija Stepaņenko.

"Īstai demokrātijai ir jāpārdzīvo daudz pārbaudījumu! Šoreiz tas ir pārbaudījums ar Sorosa naudu. Demokrātija, tā ir mūsu tautas vēsturiska izvēle, un mūsu demokrātijas tēvi nevis sēž Sorosa kabinetos, bet gan guļ Brāļu kapos," — atgādināja Nacionālās apvienības pārstāve Inguna Rībena.

Даниэль Павлютс и Артис Пабрикс на конференции объединения Для развития - За! - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sorosisti šaubīgu personu sabiedrībā vēlas ieņemt Saeimu

Taču organizāciju aizstāvēt nolēmuši "Vienotības" locekļi.

"Paldies Dievam, ka mums ir "Papardes zieds", kas kaut ko dara, lai šito ierobežotu. Lai māca mūsu jauniešiem, kas viņiem ir jāmāca. Aizliegsim to? Neaizliegsim! Īstenībā viņiem pienākas Triju Zvaigžņu ordenis, viņi glābj mūsu jaunatni," — apgalvoja deputāts Atis Lejiņš.

Lolita Čigāne klāstīja, ka nekomerciālo organizāciju darbs, kuras strādā ar sensitīviem jautājumiem, tiek aizliegts tikai totalitārās valstīs, un apsūdzēja Stepaņenko par to, ka viņa tādu gribētu ieviest Latvijā.

Pēc asām debatēm opozīcijas paziņojums tika noraidīts, lai arī to atbalstīja daži Nacionālās apvienības locekļi, tādejādi pārkāpjot koalīcijas līgumu.

Iepriekš vēstīts, ka septembra sākumā "Papardes zieds" organizēja pie Saeimas ēkas akciju "Nezināšanu diena", pieprasot tikumības grozījumu atcelšanu.

Organizācijas vadība apstiprināja, ka tamlīdzīgi piketi noritēs arī pēc Saeimas vēlēšanām, jo jauniešu interese par tiem nemazinās.

Ziņu lente
0