Rīgā transporta infrastruktūras uzlabošanas nolūkos veiks vadītāju aptauju

© Sputnik / Sergey MelkonovStacionārais fotoradars Brīvības ielā Rīgā
Stacionārais fotoradars Brīvības ielā Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automobiļu vadītāji varēs aizpildīt anketu uz vietas, nepametot sastrēgumu, kurā viņi iekļuvuši.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Rīgā sāksies rīcības programmas izstrāde ilgtermiņa transporta sistēmas mobilitātes veicināšanai, un nākamnedēļ galvaspilsētā un tās apkaimē veiks automobiļu vadītāju aptauju ar mērķi noskaidrot, cik cilvēku ierodas Rīgā no kaimiņos esošajām pašvaldībām, kurp un ar kādu mērķi viņi dodas.

Kā raksta rus.db.lv, aptauju uz autoceļiem ar lielāko satiksmes plūsmu rīkos cilvēki vestēs ar uzrakstu "Rīgas dome". Autovadītāji varēs aizpildīt anketas tieši uz vietas, nepametot sastrēgumu, vai arī vēlāk iemest atbildes pastkastē jebkurā VAS Latvijas Pasts nodaļā, lielākajos tirdzniecības centros vai SIA Cirkle K degvielas uzpildes stacijās.

Jūrmalas bruņurupucis - Sputnik Latvija
Nekas nelīdz: Jūrmala netiek galā ar transporta plūsmu

Tāpat vadītājiem tiks piešķirts QR kods, ar kura palīdzību anketu būs iespējams aizpildīt arī elektroniskā veidā — domes Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā.

Paredzēts, ka aptaujas rezultāti ļaus iegūt reālu priekšstatu par situāciju ar vispārējo transporta infrastruktūras noslogotību Rīgā un galvaspilsētas kaimiņos esošajās pašvaldībās un ļaus izstrādāt rekomendācijas galvaspilsētas un tās apkaimes iedzīvotājiem mobilitātes uzlabošanai.

Aptauja ir pirmais "Rīgas transporta sistēmas ilgtermiņa mobilitātes rīcības programmas" posms, kuru izstrādājusi Rīgas dome sadarbībā ar SIA E.Daniševska biroju un SIA Solvers.

Mēneša vidū sabiedrību pāršalca ziņa par to, ka Rīgā tiek izstrādāts maksas ieviešanas plāns par iebraukšanu pilsētas centrā 5 eiro apmērā, un ka iemaksu nāksies veikt visiem, kas šķērsos Vanšu vai Akmens tiltu pār Daugavu, Brasas, Zemitānu un citus ceļu pārvadus pāri dzelzceļu lokam, kas ieskauj Rīgas centru. Rīgas dome paziņoja, ka maksas ieviešana par iebraukšanu pilsētas centrā ir tikai viena no izskatāmajām iespējām transporta sastrēgumu mazināšanai pilsētas centrā, taču lēmums vēl nav pieņemts.

Iepriekš Rīgas dome izsludināja konkursu par tiesībām izbūvēt 16 kontrolpunktus Rīgas vēsturiskā centra perimetrā.    

Ziņu lente
0