Katrs desmitais gatavs apšaut: aptaujā konstatēts agresīvo cilvēku skaits Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas iedzīvotāja ar Latvijas Bruņoto spēku standarta šauteni Heckler-Koch G36
Rīgas iedzīvotāja ar Latvijas Bruņoto spēku standarta šauteni Heckler-Koch G36 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Priekšvēlēšanu kampaņa nav atstājusi manāmas pēdas Latvijas iedzīvotāju noskaņojumā – cilvēku skaits, kuri ir gatavi apšaut līdzpilsoņus, pērn bija lielāks.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. To Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri gatavi nošaut parastu pilsoni vai valdības locekli, gandrīz nav mainījies, neskatoties uz priekšvēlēšanu debatēm, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem lūdza atbildēt uz jautājumu, vai viņiem kādreiz ir radusies vēlēšanās nošaut kādu no tiem, kuri vainojami pie pašreizējās situācijas valstī.

Tikai 10,3% respondentu ir neapmierināti ar valdību tik lielā mērā, ka gatavi apšaut pie varas stūres esošos, pastāstīja SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš savā lapā Twitter.

​2014. gadā par to, ka varētu ņemt rokās ieročus un "nošaut sliktos" domāja 14% respondentu, 2015. gadā — 11%.

2016. gadā tikai 10,1% respondentu atzina, ka gatavi tādu iespēju izskatīt.

​Tomēr gadu vēlāk, 2017. gadā agresīvi noskaņoto cilvēku skaits Latvijā strauji pieauga par 7 procentpunktiem, sasniedzot rekordlielu atzīmi.

​​"Gada laikā agresivitātes līmenis sabiedrībā ir pieaudzis 4 procentu punktiem (ar domām par "slikto" apšaušanu apkārt staigā jau 14%)," — pirms gada pastāstīja Kaktiņš.    

Ziņu lente
0