Tūroperatora "Prieks Tūre" epopeja: policija lūdz atsaukties cietušos

© Valsts policijaValsts policija
Valsts policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas darbinieki lūdz atsaukties iedzīvotāju, kuri cietuši tūrisma firmas "Prieks Tūre" darbības rezultātā.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Kā vēsta Latvijas Valsts policija, šonedēļ attiecībā pret uzņēmuma "Prieks Tūre" tika uzsākta krimināllieta sakarā ar iespējamās naudas piesavināšanās faktu (Latvijas Krimināllikuma 179. panta 1. daļa) — klientiem solīja tūrisma braucienus, kuri tā arī nenotika.

Daži ceļotāji spēja aizbraukt ceļojumos, taču viņi netika nodrošināti ar transportu atpakaļceļam uz Latviju.

Šobrīd krimināllietā kā aizdomās turamais figurē viens cilvēks — viņš ir aizturēts, savukārt policija veic visu iespējamo lietisko pierādījumu konfiscēšanu.

Pagaidām policijā vērsušies 12 cilvēki, taču tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem pastāv pamats uzskatīt, ka cietušo ir daudz vairāk. Policijas darbinieki lūdz atsaukties visus cietušos — vērsties var pa tālruņiem 67 208 360, 67 208 657 vai 110, kā arī iespējams ierasties tuvākajā policijas iecirknī.

Автобус для туристов - Sputnik Latvija
Atstāšu te mācīties krievu valodu: skandāls ar "Prieks Tūre" tūristu izvešanu

Atgādināsim, ka, saskaņā ar crediweb.lv portāla un Lursoft bāzes datiem, 30. augustā Rīgas kompānija "Prieks Tūre" tika pārrakstīta uz Moldovas pilsoni Viktoru Halupu.

Bijušais "Prieks Tūre" īpašnieks Sergejs Ivasjuta apstiprināja vietējiem medijiem kompānijas pārdošanas faktu, taču paziņoja, ka tas viss tika izdarīts, lai norēķinātos ar klientiem. Saskaņā ar paša bijušā kompānijas īpašnieka vērtējumu, cietušo skaits varētu sastādīt 400 cilvēkus (runa ir par atceltiem autobusa braucieniem vai avioceļojumiem).

Apmānītie klienti, kuri tā arī nespēja doties ieplānotajos braucienos, izveidoja Facebook grupu "Prieksture.lv cietušie klienti" ("Пострадавшие клиенты Prieksture.lv"), lai panāktu naudas atgriešanu. Grupā iestājušies jau 199 cilvēki.    

Ziņu lente
0