Rīgā ar simtgades simboliku piesedz sabrukušās kāpnes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome piesedza Vanšu tilta pussabrukušās kāpnes ar Latvijas simtgades simboliku, Latvijas valsts simtgades birojs paudis neapmierinātību.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Latvijas valsts simtgades birojs pauž neapmierinātību ar to, ka Vanšu tilta pussabrukušās kāpnes bez biroja piekrišanas tika piesegtas ar simtgades simboliku, vēsta Skaties.lv.

"Mēs šobrīd esam sarunās ar uzņēmumu, kas apsaimnieko Rīgas tiltus, kā mēs varētu šo situāciju risināt. Viņiem būtu bijis jāsaskaņo simtgades simbolikas izmantošana. Skatāmies, kā varam to atrisināt," — stāsta Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta.

Viņa uzskata, ka simtgades piederības zīme nedrīkst palikt uz tilta kāpnēm tagadējā izpildījumā.

Latvijas ģerbonis - Sputnik Latvija
Latvijas simtgades svinību simbolika un vārdiskais vēstījums

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve pastāstīja Una Ahuna-Ozola paskaidroja, ka kāpnes tika piesegtas vasarā notikušo svētku laikā. Kad bija jāizvēlas starp zaļo celtniecības sietu un tādu, kurā attēloti simtgades simboli, priekšroku deva pēdējam variantam.

"Kāpnes nav redzamas, jo ir aizklātas. Likās labāk tās aizklāt ar estētiski glītu simtgades simboliku, nevis ar zaļo celtniecības sietu," — atzīmēja Ahuna-Ozola.

Šā gada martā apbrukusi Vanšu tilta kāpņu daļa. Tilta plānotā rekonstrukcija sāksies nākamgad.

Simtgades piederības zīmi, to iepriekš saskaņojot, var izmantot pasākumos vai attēlot uz precēm un suvenīriem, kas popularizē Latviju. Birojs neļauj izmantot simboliku, piemēram, uz alkoholiskiem dzērieniem vai higiēnas precēm.

Ziņu lente
0