Paļgovs: vēl vienam tūroperatoram bijušas līdzīgas problēmas

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasОтдых на острове
Отдых на острове - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Prieks Tūre" slēgšana īstermiņā negatīvi ietekmēs visu tūrisma pakalpojumu tirgu Latvijā, uzskata "Tez Tour Latvija" kompānijas valdes loceklis Konstantīns Paļgovs.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Karsto vasaru Latvijā grūti nosaukt par kompānijas "Prieks Tūre" problēmu iemesli. Visticamāk problēma bija tāda, ka "Prieks Tūre" bizness koncentrējās tikai vienā virzienā, uzskata "Tez Tour Latvija" kompānijas valdes loceklis Konstantīns Paļgovs. Pēc viņa domām, skandāls ar "Prieks Tūre" slēgšanu varētu negatīvi ietekmēt nozari kopumā, raksta Dienas Bizness.

Туристы на одном из пляжей Сейшельских островов - Sputnik Latvija
Tūroperators: 61 tūkstotis Baltijas valstu iedzīvotāju vasarā atpūtīsies ārzemēs

Kompānija "Prieks Tūre" paziņoja par savas darbības pārtraukšanu, "Prieks Tūre" portāls nedarbojas, birojā pieņem klientu iesniegumus par naudas atgriešanu. Savu bankrotu kompānija skaidro, tostarp, ar netipiski karsto vasaru Latvijā. SIA "Prieks Tūre" valdes priekšsēdētājs Sergejs Ivasjuta paskaidroja, ka līdz pēdējam pastāvēja cerība savākt nepieciešamos līdzekļus kompānijas darbības turpināšanai.

"Visu vasaru mēs lidojām ar pustukšām lidmašīnām un braukājām ar pustukšiem autobusiem. Cerējām, ka – OK, laikapstākļi pasliktināsies, sāks lietus, un cilvēki sāks pirkt tūres. Taču situācija neuzlabojās, mēs to nesagaidījām. Un beigu beigās pieņēmām lēmumu neaiziet vēl lielākos mīnusos."

"Tez Tour Latvija" pārstāvis Konstantīns Paļgovs, komentējot situāciju, paziņoja, ka "Prieks Tūre" nediversificēja tūrisma galamērķu paketi, un tas ir liels risks.

"Prieks Tūre" gadījumā jāsaprot, ka čarters – tas ir dārgs prieks. Ja tev nav aizpildīta lidmašīna, turklāt tikai vienā virzienā uz Krētu, tad uzreiz nonāksi mīnusā. Un dod Dievs, lai citi galamērķi šos mīnusus kompensētu," — paskaidroja Paļgovs.

Viņš atzīmēja, ka "Prieks Tūre" gadījums nav vienīgais Latvijas tirgū, šogad vēl viens operators pārtraucis darbību šī paša iemesla dēļ.

"Kas attiecas uz karsto vasaru Latvijā, jā, šogad tā bija daudz labāka par iepriekšējo. Taču ir jāsaprot, ka jūlijs un augusts – tie ir divi mēneši, kad tūristu plūsma, kuri vēlas atpūsties siltajos kūrortos, samazinās. Tas vienkārši jāņem vērā plānojot savu darbu. Bet ja vienkārši sēdēt un cerēt, ka vasara būs lietaina un visi brauks atpūsties, nu tas kaut kā nav pareizi," — pateica Paļgovs.

Pēc viņa domām, notikušais skars visu nozari, tās reputācija cietīs, jo ļoti labi darbojas "baumu radio".

"Tagad visi spekulēs uz šī gadījuma. Kas kur neaizlidoja, kas kuram naudu neatgrieza par ceļazīmi. Neviens netiks skaidrībā, kas kam ceļazīmi pārdevis," — noslēgumā pateica Paļgovs.

Ziņu lente
0