"Latviešu nacionālisti": valstī jābūt tikai divām partijām, abām jābūt latviskām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partija "Latviešu nacionālisti" piedāvā sekot līdzi Donalda Trampa loģikai "Amerika vispirms" un jāvadās pēc principa "Latvija vispirms, viss ir latviešiem".

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Jāveic vairākas būtiskas izmaiņas Latvijas Satversmē, pastāstīja partiju apvienības "Latviešu nacionālisti" līderis Andris Rubins intervijā Latvijas Radio.

Viena no galvenajām izmaiņām, par kuru iestājas partija, — divu partiju sistēmas ieviešana, turklāt abām partijām jābūt latviskām partijām.

Kariņš - Sputnik Latvija
Politika
Augusta partiju reitingi: "Jaunā Vienotība" panāk līderus

"Domājam — [jābūt] divām latviskām partijām: vieni var būt "Latviešu nacionālisti", kuriem daudzi piebiedrosies, un otra var būt kāda cita latviskā partija, kura ir vairāk liberāla," pastāstīja Rubins.

Pēc viņa domām, izvēlēties partijas var vairāku pakāpju vēlēšanu rezultātā.

Citu grozījumu vidū, kurus piedāvā partija, aizliegums izmainīt Satversmes 110. pantu, kurš paredz, ka laulība ir savienība starp vīrieti un sievieti.

Trampa pēdās

Ārpolitikā partija piedāvā sekot Trampa pēdām — kaut arī apvienība ciena Eiropas Savienību, Latvija likumiem jābūt augstākiem par starptautiskajā normām.

"Pirmajā vietā jābūt Latvijas likumiem. (..) Mēs domājam par Latvijas interesēm. Mēs tāpat kā [ASV prezidents Donalds] Tramps Amerikā domā, ka "Amerika ir vispirms", mēs sakām — "Latvija ir vispirms, viss ir latviešiem"," uzsvēra Rubins.

Venerologs un viņa draugi

Partiju apvienība "Latviešu nacionālisti" izveidojās šī gada 26. jūnijā, raksta portāls Baltnews.lv. To vada ārsts-venerologs Andris Rubins, savulaik viņš jau mēģināja balotēties Eiroparlamentā no Atdzimšanas partijas.

Rubinam ir skandaloza reputācija kopš deviņdesmito gadu sākuma — viņš regulāri strīdējies ar Saeimas deputātiem un periodiski pieprasīja ministru atkāpšanos.

Solvita Āboltiņa - Sputnik Latvija
Āboltiņa: neviena partija neiegūs vairākumu Saeimā

Citi apvienības locekļi, piemēram, bijušais Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns, arī ir bēdīgi slaveni ar skandāliem un rupjiem rusofobiskiem izteicieniem.

Vērts atzīmēt, ka, saskaņā ar partiju reitingiem, apvienībai "Latviešu nacionālisti" nav iespēju pārvarēt piecu procentu barjeru un iekļūt Saeimā.

Latvijas Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.    

Ziņu lente
0