Lidosta "Rīga" ieņēmusi otro vietu Eiropā pēc izaugsmes tempa

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlijā lidosta "Rīga" pārspējusi rekordu pēc apkalpoto pasažieru skaita un tika atzīta par otro Eiropā pēc izaugsmes tempa.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Saskaņā ar Eiropas lidostu darbības datiem, ko sniegusi Starptautiskā lidostu padome, starptautiskā lidosta "Rīga" 2018. gada otrajā ceturksnī kļuvusi par otro Eiropā pēc izaugsmes tempa, vēsta Dienas Bizness.

Šī gada septiņos mēnešos lidosta apkalpojusi 3,99 miljonus pasažieru, kas ir par 17,5% vairāk, nekā pa to pašu periodu pērn. Trešdaļa pasažieru izmantoja lidostu tranzītlidojumiem.

Аэропорт Хитроу  в Лондоне - Sputnik Latvija
Pētījums: Eiropas lidostām paredz pārlieku noslogotību

Populārākie maršruti no Rīgas bija Londona, Maskava un Helsinki.

Šī gada jūlijā lidosta pārspēja rekordu – tā apkalpoja 739,4 tūkstošus pasažieru. Tas ir par 14,4% vairāk, nekā 2017. gada jūlijā.

Caur lidostu transportēto kravu apjoms palielinājies par 31%, līdz 16 300 tonnām, savukārt lidojumu skaits pieaudzis par 14,3%, līdz 47 800.

Baltijas valstu lidostu vidū Rīga saglabā līderpozīcijas, apkalpojot 44% no kopējā pasažieru skaita un 52% no kopējā kravu apjoma.

Galvaspilsētas lidosta ir bāzes lidosta aviokompānijai airBaltic, tāpat lidojums no tās izpilda vēl 16 pārvadātāji: Ryanair, WizzAir, SAS, Finnair, Norwegian Air, Lufthansa, LOT, Utair, Aeroflot, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Ziņu lente
0