Šaujiet droši: katrs otrais Latvijas iedzīvotājs pozitīvi vērtē mācības "Namejs"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse Latvijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē to, ka valstī notiek lielākās mācības mūsdienu vēsturē "Namejs 2018".

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem pozitīvi vērtē militārās mācības "Namejs 2018", vēsta skaties.lv.

Šādu viedokli pauduši 52% aptaujāto minētajā vecuma grupā. Skeptiski noskaņoti ir 27% respondentu, katram piektajam – 21% — nav sava viedokļa šajā jautājumā.

Iepriekš vēstīts, ka mācības Namejs 2018 notiek visā valsts teritorijā no 20. augusta līdz 2. septembrim. Tā ir lielākā cīņas spējas pārbaude Latvijas jaunākajā vēsturē – manevros piedalās gandrīz desmit tūkstoši cilvēku.

Mācībās Saber Strike - Sputnik Latvija
Netālu notiek militārās mācības: kas jāzina

Mācības norit arī aiz poligonu robežām, pa ceļiem pārvietojas kara tehnika.

Manevros iesaistīti ne tikai karavīri, bet arī citi dienesti – valsts robežsardze, glābēji un pat uzņēmēji. Saskaņā ar vienu no scenārijiem policisti ar karavīru atbalstu pārbaudīja iespējas apspiest masveida nekārtības pilsētvides apstākļos.

Piektdien, 24. augustā ceļā uz mācībām Valmierā uz Siguldas šosejas nopietnā avārijā nokļuva speciālo uzdevumu vienības policijas bataljoni. Viens no bataljona autobusiem, kas pārvietojās kolonnas sastāvā, sadūrās ar kravas automašīnu, cietuši četri policijas darbinieki.

Ziņu lente
0