Eksperts par pašaizsardzību Latvijā: naudas armijai nav, stiepiet lāpstas un cirvjus

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas prezidents, ģenerālpulkvedis Leonīds Ivašovs
Krievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas prezidents, ģenerālpulkvedis Leonīds Ivašovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība norāda, ka militāra konflikta gadījumā iedzīvotājiem jāaizstāvas pašiem. Tādējādi varasvīri uztur vajadzīgo rusofobijas līmeni iedzīvotāju vidū, atzīmēja eksperts Leonīds Ivašovs.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka militāra konflikta apstākļos valsts nespēj garantēt drošību visiem pilsoņiem. Latvijas pilsoņu galvenais uzdevums ir prasme organizēties patstāvīgi, uzsvēra militārais resors.

"Par NATO spēcīgākas militārās organizācijas (turklāt uzbrūkošas un agresīvas) pasaulē pašaik nav," — atgādināja Krievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas prezidents, vēstures zinātņu doktors, ģenerālpulkvedis Leonīds Ivašovs.

Tomēr, neskatoties uz dalību NATO, militāra konflikta apstākļos Latvijas iedzīvotājiem iesaka aizsargāties patstāvīgi. Tādējādi valdība uztur vajadzīgo rusofobijas līmeni iedzīvotāju vidū, uzskata eksperts.

"Viņi smilkst, ka viņus kāds pastāvīgi apdraud. Tā kā nav naudas, lai uzturētu armiju sadomāto draudu atvairīšanai, valdība vēršas pie iedzīvotājiem — stiepiet cirvjus un lāpstas, aizsargājieties, ja nāks mūs laupīt," — pastāstīja Ivašovs Sputnik Latvija.

Vienlaikus, pēc eksperta domām, galvenais faktors, kas apdraud Latviju, ir valstiskuma zudums.

Līgatnes padomju laiku bunkurs - Sputnik Latvija
Latvijas Aizsardzības ministrija piedāvā būvēt bunkurus kara gadījumam

"Latviešiem draud nabadzība, ja viņiem vairs nedos dāvanas ES un NATO. Ekonomika ir sagrauta, Baltijas jūras ekoloģija ir baismīga. Galvenais apdraudējums viņiem — zaudēt valstiskumu, jo viņi ir gatavi ikvienam atdoties," — paskaidroja Ivašovs.

Reitings Global Firepower liecina, ka Latvijas armija ieņem 105. vietu pasaulē no 136 valstīm. Nacionālo bruņoto spēku sastāvs sasniedzis 17 155 tūkstošus cilvēku, viņu vidū ir 8 tūkstoši rezervistu. Latvijas Gaisa kara spēku bruņojumā ir četri helikopteri un četras transporta lidmašīnas. Sauszemes spēku rīcībā ir 250 bruņutransportieri un 20 buksējamās artilērijas vienības. Jūras kara spēkien nodoti 11 patruļas kuteri un seši mīnu kuģi.    

Ziņu lente
0