Politika

Saeimas vēlēšanu sarakstus iesniegušas sešpadsmit partijas

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasLatvijas saeima
Latvijas saeima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz katru vietu Saeimā pretendē 15 cilvēki, vidējais kandidāts ir Rīgā dzīvojošs precēts 46 gadus vecs latvietis ar augstāko izglītību.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Saeimas vēlēšanām, kuras notiks 6. oktobrī, kandidātu sarakstus iesniegušas 16 partijas un partiju apvienības, tiek ziņots Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

Vēlēšanās piedalīsies Jaunā konservatīvā partija, Rīcības partija, Latvijas Reģionu Apvienība, "Attīstībai/Par!", "Jaunā VIENOTĪBA", Zaļo un Zemnieku savienība, No sirds Latvijai, "PROGRESĪVIE", "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija, "Latvijas Krievu savienība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Politiskā partija "KPV LV", "Latviešu Nacionālisti", "LSDSP/KDS/GKL", "Latvijas centriskā partija" un partija "Par Alternatīvu".

Krēsls Latvijas Saeimā - Sputnik Latvija
Kas apdraud Latviju: CVK pārbaudīs Saeimas deputātu kandidātus

Kopumā sarakstos iekļauti 1470 cilvēki. Tādējādi uz vienu vietu Saeimā pretendē 15 kandidāti. Salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām 2014. gadā, kandidātu skaits ir palielinājies — iepriekšējās vēlēšanās balotējās 1156 kandidāti.

Vidējais kandidātu vecums ir 46,6 gadi, 68,3% kandidātu ir vīrieši, vairumam (79,2%) ir augstākā izglītība, 66,5% kandidāti pēc tautības ir latvieši, savukārt 27% savu tautību nav norādījuši. Amerikānis kandidātu vidū ir viens, toties ASV pilsoņu — deviņi. Vairāk nekā trešdaļa kandidātu (37,2%) dzīvo Rīgā. Savu ģimenes statusi nenorādīja 51,4% kandidātu, 38,7% sastāv laulībā.

Centrālajai vēlēšanu komisijai ir jāpiereģistrē vēl deviņu partiju saraksti.

Piektdien, 10. augustā, notiks partiju sarakstu biļešu numuru izloze vēlēšanās.    

Ziņu lente
0