Rīgā darbu sācis pirmais veikals "bez iepakojuma"

© pixabayLazdu rieksti
Lazdu rieksti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šurp jānāk ar saviem maisiņiem, burkām vai citu pirkumiem piemērotu taru.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Rīgā darbu sācis veikals "Burka" — pirmais veikals Latvijā, kurā preces tiek pārdotas bez iepakojuma. Produktus šeit var nopirkt uz svara, un pircējiem jāņem līdzi sava tara, vēsta rus.db.lv.

"Iepērkoties šeit, cilvēki samazinās radīto atkritumu daudzumu, kā arī ietaupīs uz iepakojuma rēķina, jo preces iepakojuma izmaksas var veidot līdz pat 40% no tās vērtības. Iespēja iegādāties preci tieši sev vajadzīgajā daudzumā ir vēl viena priekšrocība, ko nesniedz lielākā daļa veikalu," — uzskata SIA "Dabas burka" dibinātāja Marija Sološenko.

Veikalā "Burka" Krišjāņa Barona ielā pieejami vairāk nekā 200 pārtikas produkti. Pircējiem veikals piedāvā pākšaugus, tēju, kafiju, riekstus, žāvētus augļus, putraimus, makaronus, gatavos ēdienus, cepumus, konfektes, miltus, pārslas, cukuru, sāli, garšvielas, sēklas, kā arī medu un agaves sīrupu. Veikala sortimentā ir arī saimniecības preces un kosmētika. Burkai ir aptuveni 30 piegādātāji, taču turpmāk kompānija sola pievērst uzmanību vietējiem.

Pircējiem jāpatur prātā, ka līdzi jāpaņem maisiņi, burciņas un cita tara pirkumiem. No iepakojuma veikalā pieejami tikai papīra maisiņi.

Veikala dibinātāja atzīmēja, ka tuvējie lielveikali Maxima un Rimi diezin vai kļūs par Burkas konkurentiem, taču tuvākajā laikā durvis vēra vēl viens "beziesaiņojuma" veikals — Turza, kurš, protams, kļūs par sāncensi.

"Man ir prieks, ka niša attīstās. Jo vairāk mēs būsim, jo vairāk cilvēki uzzinās, ka arī tā ir iespējams iepirkties un dzīvot. Tās būs lietas, par kurām jāaizdomājas," — stāstīja veikala dibinātāja.

Veikala atvēršanā ieguldīti vairāk nekā 20 000 eiro. Tā interjers ir izveidots no atjaunojamiem resursiem, demonstrējot, ka nevajag mest ārā vecas paletes un salūzušas mēbeles — tās iespējams pārveidot un izmantot atkārtoti.

Ziņu lente
0