Liepājā maršruta taksometra vadītājs nosaucis Lietuvas iedzīvotāju par "krievu okupanti"

© Sputnik / Sergey MelkonovГраница города Лиепая
Граница города Лиепая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas sabiedriskā transporta aģentūras direktors Uldis Zupa paziņojis par sievietei nosūtīto atvainošanos, kurā teikts, ka "nav pieņemama jebkāda veida rupja attieksme pret pasažieriem".

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Lietuvas iedzīvotāja Jekaterina Merkuļjeva, atpūšoties ar ģimeni Liepājā, saskarusies ar nepatikšanām. Atgriežoties no Karostas pilsētas centrā, sieviete ar bērniem pavaicāja 7M autobusa vadītājam atiešanas laiku. Viņš atbildēja latviski un sāka kliegt, raksta liepajniekiem.lv.

"Beigu beigās nosauca mūs par krievu okupantiem, to es, latviešu valodu nepārvaldot, sapratu ļoti labi," — teikts Merkuļjevas vēstulē.

"Es pret šāda veida agresijas izpausmēm izturos mierīgi, tādēļ ka šāda uzvedība liecina tikai par runātāja kompleksiem. Bet bērni bija nepatīkami pārsteigti," — raksta sieviete un pieprasa šofera atvainošanos, jo "tāda izturēšanās pret pasažieriem, neatkarīgi no tā, vai viņi ir vietējie vai atbraucēji, ir nepieļaujama".

Pilsētas viešņa nosūtīja sūdzību Liepājas sabiedriskā transporta aģentūrai un vairākiem medijiem.

Liepājas sabiedriskā transporta direktors Uldis Zupa paziņoja, ka jau nosūtījis sievietei atbildi ar atvainošanos, kurā teikts par to, ka "nav pieņemama jebkāda veida rupja attieksme pret pasažieriem". 

Калькулятор института финансов Swedbank - Sputnik Latvija
Aizvainoja kā pilsoni: Swedbank krieviski atteica latvietei kredīta piešķiršanā

"Protams, es tajā situācijā nebiju klāt. Bet te nav runa par krievu valodu, bet gan par rupju attieksmi, un tāda nav pieļaujama. To pašu mēs prasām arī no saviem biļešu kontrolieriem," — sacīja Zupa. 

Viņš tāpat pieprasījis atbildi no pārvadātāja – Liepājas autobusu parka. Liepājas autobusu parka valdes loceklis Māris Ārbergs solīja, ka tiks skaidrībā ar šo situāciju pirmdien, kad atgriezīsies darbā.

Kā vēsta portāls Vesti.lv, sabiedriskā transporta atbilde tika sastādīta angļu valodā, zemāk tiek sniegts tulkojums latviešu valodā:

"Cienījamā J.M.,

Man ir ļoti žēl uzzināt par jūsu pieredzi ar Liepājas sabiedriskā transporta darbu. Viedoklis, ko paudis vadītājs, neatspoguļo Liepājas sabiedriskā transporta aģentūras politiku vai vērtību, kura veido savu darbu, balstoties uz rūpēm par saviem klientiem.

Mēs pieprasīsim paskaidrojumus no kompānijas "Liepājas autobusu parks", kas nodrošina Liepājas sabiedriskā transporta darbu, un rīkosimies sakarā ar sniegto atbildi.

Es vēlētos pateikties jums par to, ka jūs pievērsāt uzmanību šim incidentam. Tas palīdzēs mums uzlabot sniedzamo pakalpojumu kvalitāti.

Ja jums rodas kādi citi jautājumi, kurus nepieciešams atrisināt, tagad vai nākotnē, lūdzu, nekautrējieties ziņot man pa tālruni, e-pastu vai klātienē.

Visu labu vēlot, Liepājas sabiedriskā transporta aģentūras direktors Uldis Zupa."

Ziņu lente
0