Eiropas valstu saraksts ar vispieejamāko benzīnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luksemburgas iedzīvotāji 2018. gada pirmajā pusgadā ar savām vidējām algām varēja iegādāties visvairāk benzīna Eiropā.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Krievija pēc šī rādītāja izrādījusies vien 16. vietā, tiek atzīmēts reitinga aģentūras "RIA Reiting" sagatavotajā pētījumā. Reitings sastādīts, pamatojoties uz Eiropas valstu statistikas datiem 2018. gada jūlija sākumā (Norvēģijai un Ukrainai – pēc 2018. gada maija rezultātiem) par benzīnu ar oktānu skaitli 95. Cenas un to dinamika tika aprēķinātas valstu nacionālajā valūtā, vēsta RIA Novosti.

DUS - Sputnik Latvija
Degvielas cenu palielināšanās ietekmēs visu Latviju

"Par reitinga līderi kļuva Luksemburga. Šīs valsts iedzīvotāji par savām vidējām algām var iegādāties 2,7 tūkstošus litru benzīna. Degvielas cenas šajā valstī ir attiecīgi nelielas, savukārt algas ir vienas no augstākajām Eiropā," — teikts reitingā.

Otro vietu ieņēma Norvēģija ar 2,2 tūkstošiem litru.

Reitinga pirmajā pieciniekā iekļuva Austrija, Lielbritānija un Zviedrija: šo valstu iedzīvotāji par savām vidējām mēneša algām var iegādāties vairāk, nekā 1,8 tūkstošus litru benzīna.

"Krievija ierindojusies reitinga vidū – sešpadsmitajā vietā, starp Itāliju un Grieķiju. Mūsu valsts iedzīvotāji spēj iegādāties par savām mēneša vidējām algām apmēram 853 litrus 95. benzīna," — teikts materiālā.

Pēdējo vietu pēc benzīna pieejamības iedzīvotājiem ieņem Ukraina. Šīs valsts pilsoņiem ir iespēja iegādāties vien 244 litrus degvielas, kas ir 11 reizes mazāk par saraksta līderi Luksemburgu, un 3,5 reizes mazāk nekā Krievijā.

Autsaideri ir arī Bulgārija, Rumānija un Latvija, kuru iedzīvotāji var sev atļauties iegādāties ne vairāk kā 490 litrus benzīna mēnesī.

Absolūtās benzīna cenas

Taču absolūtajās cenās bez saiknes ar algu viszemākās benzīna cenas ir Kazahstānā, kur 95. benzīna cena sastāda 32 rubļus (0,45 eiro).

Автовладелец заправляет машину на одной из автозаправочных станций - Sputnik Latvija
Benzīna cenas Rīgā kritušās, taču izdevīgāk degvielu iegādāties Viļņā

"Otrajā vietā pēc degvielas lētuma ir Baltkrievija, šeit litrs benzīna maksā 43,6 rubļus (0,61 eiro). Krievija ieņem trešo vietu ar cenu 44,7 rubļi (0,63 eiro) par litru," — teikts reitingā.

Ceturto vietu pēc benzīna lētuma ieņem Ukraina: pārskaitot rubļos, litrs benzīna autovadītājiem šajā valstī izmaksās 70 rubļus (0,98 eiro).

Tālāk reitingā ierindojās lielākoties Austrumeiropas valstis, kurās ir attiecīgi zemas degvielas cenas.

"Pats dārgākais benzīns Eiropas valstīs, pārskaitot Krievijas valūtā, tiek pārdots Norvēģijā – 125,2 rubļi (1,76 eiro) par litru. Tai seko Nīderlande, Dānija, Grieķija un Itālija. Visās šajās valstīs litrs benzīna izmaksās vairāk nekā 120 rubļu (1,68 eiro) par litru," — teikts materiālā.

Ziņu lente
0