Plašs ugunsgrēks Valdgales pagastā: deg kūdra un mežs

© © Latvijas armijaСовместные учения Национальных вооруженных сил (НВС), Службы неотложной медицинской помощи, Госполиции и Государственной пожарно-спасательной службы
Совместные учения Национальных вооруженных сил (НВС), Службы неотложной медицинской помощи, Госполиции и Государственной пожарно-спасательной службы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsdzēsēji un NBS helikopters dzēš plašu ugunsgrēku Valdgales pagastā: liesmas ātri izplatījušās vēja un sausā laika dēļ.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Vairāk nekā piecpadsmit stundas ilgst ugunsgrēks Talsu rajona Valdgales pagastā. Tam piešķirta paaugstinātas bīstamības kategorija: vairāk nekā simt hektāru teritorijā deg ne tikai kūdras purvs, bet arī tuvējais mežs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) savā lapā Twitter.

Ugunsgrēka likvidācijā iesaistīti ne tikai ugunsdzēsēji, bet arī Valsts mežu dienesta speciālisti un īpaši ekipēts Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

"Talsu novada Valdgales pagastā izcēlušās kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās — pieturoties vējainam laikam, kā arī sausumam, liesmas strauji izplatījās un kopējā degšanas platība ir vairāk kā 100 hektāri. Paralēli norit arī blakus esošā meža ugunsgrēka dzēšanas darbi," — paziņoja VUGD.

Kūdras un meža ugunsgrēkus pavada biezi dūmi, tāpēc VUGD lūdza iedzīvotājus aizvērt ēkās logus, ja jūtama dūmu smaka un neuzturēties piedūmotās zonās.

"Ja nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, aicinām zvanīt 112!" — lūdza VUGD.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis sarunā ar telekanālu LNT pastāstīja, ka patlaban ugunsgrēks cilvēkus neapdraud, pašvaldība un iedzīvotāji ir informēti par notiekošo.

Netālu no ugunsgrēka zonas uzturas Twitter lietotāja Raita Bērziņa tēvs.

"Valdgales pagastā (Talsu raj.) plosās kūdras ugunsgrēks. Helītis ar ūdeni pat izsaukts un notikuma vietu. Tēvs tur uz vietas. Sūta bildes," — pastāstīja Bērziņš.

 

Ziņu lente
0