Padomi britu tūristiem Latvijā: sargieties no aukstuma un taksistiem

© REUTERS / Reinhard KrauseБританский флаг на улице в Лондоне
Британский флаг на улице в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūristus lūdz izvairīties no neapgaismotām ielām un parkiem, izmantot tikai oficiālos taksometrus un uzmanīt kredītkartes, taču nelūdz nekārtot dabiskās vajadzības pie Mildas un nevilkt nost bikses uz ielas.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. Sakarā ar Pasaules čempionātu futbolā Lielbritānijas ĀM atjaunojusi rekomendācijas tūristiem, tostarp, tiem, kas viesojas Latvijā.

Ik gadu Latvijā viesojas apmēram 142 tūkstoši Lielbritānijas pilsoņu, un vairums no šiem braucieniem norit bez nepatīkamiem pārsteigumiem, taču ĀM tomēr piedāvā tūristiem būt vērīgiem. Galvenais drauds ir kabatzagļi un laupītāji.

Цветы на террасе - Sputnik Latvija
Vājais dzimums demonstrē spēku: tūristes izdemolējušas kafejnīcas terasi Rīgā

Tūristus lūdz izvairīties no neapgaismotām ielām un parkiem naktī, it sevišķi pastaigājoties vienatnē. Vairums kabatzagļu uzdarbojas Vecrīgā, Centrāltirgū, Centrālajā stacijā un Autoostā, tādēļ šādās vietās jābūt ļoti vērīgiem.

Paziņojumi par to, ka kāds no tūristiem ņem paaugstinātu maksu par dzērieniem vai veic mahinācijas ar kredītkartēm, kļuvuši ievērojami retāki, taču britus tomēr lūdz būt uzmanīgiem: meklēt bārus un klubus pēc drošu informācijas avotu rekomendācijām, tādu kā viesnīca vai citi tūristi, un neatstāt savus dzērienus bez uzraudzības.

Veicot maksājumu ar kredītkarti vai debetkarti, der pārliecināties, ka transakcija pabeigta, savukārt pret mēģinājumiem piespiest ievadīt pin kodu atkārtoti jāizturas uzmanīgi.

"Esiet uzmanīgi vadīšanas laikā. 2016. gadā uz Latvijas ceļiem bojā gāja 158 cilvēku, kas ir vienāds ar 8 nāvēm uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Salīdziniet ar vidējo rādītāju Apvienotajā Karalistē – 2,8 bojāgājušie uz 100 tūkstošiem cilvēku 2016. gadā," — brīdina ĀM.

Britu tūristi Vecrīgā izdemolējuši restorāna vasaras terasi, 2017. gada 6. jūlijs - Sputnik Latvija
Britu tūristi Vecrīgā nopostījuši restorāna vasaras terasi

Tūristiem sniedz padomus arī par taksometriem – aicina dot priekšroku Baltic Taxi vai Red Cab. Taču pat izmantojot oficiālo taksometru pakalpojumus, labāk ir iepriekš vienoties par cenu – atsevišķi taksometri izmanto skaitītājus, kuri pielāgoti aprēķinam pēc augstākām likmēm. Pirmām kārtām, tas attiecas uz braucieniem ar taksometru no Rīgas lidostas.

Tāpat britu tūristus brīdina, ka no oktobra līdz martam Latvijā ir ļoti auksts, varētu pat snigt un temperatūra dažkārt pazeminās līdz —25 grādiem.

Par to, ka nevajadzētu kārtot dabiskās vajadzības pie Brīvības pieminekļa un skraidīt pa Vecrīgu bez apakšbiksēm – divas izpriecas, kuru dēļ britu tūristi regulāri nonāk policijā, – ĀM joprojām izvēlas noklusēt.

Ziņu lente
0