Latvijā ieradušies vēl 152 NATO karavīri, šoreiz no Slovākijas

© Sputnik / Sergey MelkonovСловацкие военнослужащие на военной базе в Адажи
Словацкие военнослужащие на военной базе в Адажи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat ieradušās vairāku vienību militārās tehnikas vienības.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Vairāk nekā 150 militārpersonu no Slovākijas pievienojušies NATO paplašinātās klātbūtnes grupai Latvijā, vēsta Latvijas Aizsardzības ministrijas portāls Sargs.lv.

"Latvijā ieradušies 152 Slovākijas bruņoto spēku karavīri, kā arī vairāku veidu Slovākijas bruņoto spēku tehnikas vienības," — teikts preses dienesta paziņojumā.

Kopš pērnā gada novembra Latvijā dienē divi Slovākijas Bruņoto spēku sadarbības koordinatori, kuri palīdz sabiedroto spēku uzņemšanā.

Krievijas un NATO attiecības pasliktinājās pēc Krimas pussalas iedzīvotāju lēmuma pievienoties Krievijai un konflikta sākuma Ukrainas austrumos. Aizbildinoties ar Krievijas "augošo agresiju", NATO samitā Varšavā pieņēma lēmumu par militārās klātbūtnes paplašināšanu Austrumeiropā. Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā izvietoti starptautisko spēku bataljoni. Ievērojami palielinājies militāro mācību skaits pie Krievijas robežām. NATO dalībvalstu aizsardzības ministri tāpat vienojušies izveidot kaut ko līdzīgu "militārajai Šengenai" Ziemeļatlantijas alianses Eiropas robežās.

NATO karavīri - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Piedzēries apčurāja vitrīnas": NATO kareivji izklaidējas Baltijā

NATO aizsardzības iestāžu vadītāji februāra vidū atbalstīja spēku un līdzekļu pārvietošanas komandas štāba izveidošanu Eiropā. Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka nevēlas audzēt spriedzi ar NATO — ne Baltijas reģionā, ne citviet, un uzsvērusi, ka Krievija nekad neuzbruks kādai no NATO valstīm.

Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, NATO lieliski zina, ka Maskavai nav plānu kādam uzbrukt, taču tā vienkārši izmanto ieganstu, lai izvietotu vairāk tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā. Pēc Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītāja Sergeja Šoigu sacītā, NATO jau izvietojusi Baltijas valstīs un Polijā trieciena grupējumu — 10 tūkstošus karavīru.

Pēc viņa sacītā, ievērojams NATO militārās jaudas palielinājums pie Krievijas robežām, it sevišķi Eiropā, izraisa nopietnas raizes. Ministrs uzsvēra, ka Krievija uzturēs savus bruņotos spēkus nepieciešamā līmenī, kurš garantēs valsts un tās sabiedroto militāro drošību.

Ziņu lente
0