Noskaidrots Olainē sadegušo ķīmisko vielu apjoms

© Sputnik / Sergey MelkonovUgunsdzēsēju automašīna
Ugunsdzēsēju automašīna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts vides dienesta vadītājs Elmārs Jasinskis noskaidrojis ugunsgrēka hronoloģiju.

RĪGA, 30. jūnis — Sputnik. Noliktavas ugunsgrēkā Olainē sadegušas vairāk nekā 90 tonnas mazuta, eļļu un laboratorijas atkritumu, žurnāistiem piektdien pavēstīja Valsts vides dienesta vadītājs Elmārs Jasinskis.

Viņš paskaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies noliktavā, kur atradās mazuts un apstrādātas eļļas, un vēlāk karstuma ietekmē liesmas pārņēma arī noliktavas, kur tika uzglabāti laboratoriju radītie ķīmiskie atkritumi, kas paši par sevi nav viegli uzliesmojoši. Jasinskis norādīja, ka šajās noliktavās nelielos iepakojumos atradās arī nātrijs, kā rezultātā, rodoties ūdeņradim, notika sprādzieni.

2017. gada 18. jūnijā nelegālajā plastmasas atkritumu izgāztuvē Slokas apkaimē Jūrmalā notika ugunsgrēks - Sputnik Latvija
Jūrmalas izgāztuves ugunsgrēka lietā lūdz izvirzīt apsūdzību trim personām

Vaicāts par konkrētu degušo atkritumu apjomu, VVD pārstāvis atbildēja, ka "BAO" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu un pēc ugunsgrēka likvidēšanas to būs iespējams noskaidrot, pateicoties uzņēmuma uzskaitei.

Olaine atrodas 15 km attālumā no Rīgas. Pilsētā ir vairāki lieli ķīmiskie uzņēmumi, tautā tā pat iedēvēta par "ķīmiķu pilsētu". Ugunsgrēks bīstamo  ķīmisko atkritumu noliktavā uzliesmoja ceturtdienas naktī, tā likvidēšanā piedalījās 34 ugunsdzēsēju vienības. Ugunsgrēka platīva sasniedza 1500 kvadrātmetrus.

​Ārkārtas gadījumā nodega nojume, angārs, divstāvu celtnieku vagoniņi, divi traktori, viena kravas automašīna un mazuta tilpnes.

Intervijā Sputnik Latvija ekologs Mihails Hasijevs paskaidroja, ka ugunsgrēks, iespējams, izcēlies nepietiekamas kontroles rezultātā.    

Ziņu lente
0