Uzticības krāpnieki: Rīgā uzdarbojas katlu pārdevēji

CC0 / pixabay / Katli
Katli - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdzinieki sūdzas par krāpniekiem, kuri māna vecāka gadagājuma cilvēkus, pārdodot viņiem viltotu katlu un pannu komplektus.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Viena no Rīgas Vecmīlgrāvja mikrorajona iedzīvotājām padalījās ar informāciju Facebook, brīdinot visus par krāpniekiem, kuru dēļ jau cietuši viņas ģimenes locekļi.

"Rajonā uzdarbojas krāpnieki, kas tirgo Henkelberg katlus un izkrāpj vairākus simtus eiro. Kaut kādi melnie, saka, ka gruzīni, brauc ar tumši zilo auto ar ārzemju numuriem.

Hakeri - Sputnik Latvija
Keris: hakeri varēja pieprasīt no Latvijas klīnikām naudu

Pagājušo nedēļu izkrāpa no manas mammas 250€, šodien paziņas mammai 350€. Ir ļoti nekaunīgi, gatavi pat braukt līdzi uz mājām pēc naudas. Uzruna esot uz ielas.

Stāstiņi ir dažādi, sāk ar cenu 1000€ un tad sit lejā. Gan jau, ka šie nav vienīgie gadījumi, bet, ja ir, tad, lūdzu, esiet uzmanīgi. Ja jūs kāds aizdomīgs uzrunā un piedāvā iegādāties katlus, zvaniet policijai, varbūt izdodas noķert darbībā," brīdina iedzīvotājus Zane.

© Facebook / VecmilgravisPublikācija sociālā tīkla Facebook grupā Vecmilgravis
Публикация в группе Vecmilgravis социальной сети Facebook - Sputnik Latvija
Publikācija sociālā tīkla Facebook grupā Vecmilgravis

Izrādījies, ka jaunietei ir taisnība — par "kastroļu krāpniekiem" ir zināms arī citos galvaspilsētas rajonos. Piemēram, kāda Marina pastāstīja, ka viņai arī piedāvājuši šos katlus, taču nevis Vecmīlgrāvī, bet Berģos, pie Depo lielveikala. Krāpnieks, kurš slikti prata krievu valodu, pārvietojies tumšā mašīnā.

Krāpnieki internetā - Sputnik Latvija
Krāpnieki internetā: policija slēgusi fiktīvu interneta veikalu

Savukārt cita Zane padalījās ar informāciju, ka pie viņas vecākiem krāpnieki, kuri nosaukušies par gruzīniem, ieradās mājās un sāka stāstīt, ka atdot katlu bezmaksas. It kā muita viņus vienalga neizlaidīs. Saruna ieilga, un krāpnieki sāka izspiest no vecāka gadagājuma mātes 350 eiro. afēristi pārvietojušies ar zilu SEAT markas mašīnu.

Saskaņā ar citu versiju, krāpnieki tāpat braukā ar sudraba Mercedes un lien klāt cilvēkiem tieši sabiedriskā transporta pieturās. Shēma ir analoģiska: no sākuma it kā izdala traukus bezmaksas, un pēc tam sāk izvilināt naudu par trauku komplektiem, kura patiesībā nemaksā praktiski neko.

"Pie Rīga Plaza viņi uzdarbojas. Dēvē sevi par poļiem. Kaut gan vizuāli izskatās pēc čigāniem. Piedāvā Zepter traukus, kaut gan kārbā ir lēta alva," brīdina Marina.    

Ziņu lente
0