Kurp Latvijas iedzīvotāji devušies Līgo svētkos

© Sputnik / Оксана ДжаданLīgo
Līgo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kur Latvijas iedzīvotāji pavada svētkus un no kurienes radušies milzīgie sastrēgumi pie Rīgas.

RĪGA, 23. jūnijs — Sputnik. Gemius organizētās aptaujas rezultāti liecina, ka 37% Latvijas iedzīvotāju šogad iecerējuši Līgo svētkus svinēt laukos — savās mājās vai pie draugiem, vēsta Grani.lv.

Jāpiebilst, ka 2017. gadā laukos līgoja tikai 33% Latvijas iedzīvotāju.

Празднование Лиго в Риге - Sputnik Latvija
Sinoptiķi prognozē laikapstākļus Līgo svētkos

Neskatoties uz augošo vēlmi atpūsties pie dabas krūts, tikai 14% Latvijas iedzīvotāju vēlas svinēt Līgo dabā. Pirms gada tādu vēlmi pauda 22%. Toties publiskos pasākumus vēlas apmeklēt 6% iedzīvotāju — par 2% vairāk nekā pērn.

Dzīvokļos Līgo svinēs 8% Latvijas iedzīvotāju, bet 14% neplāno neko uzsākt svētku dienās. Vēl vairāk, 1% iedzīvotāju atzina, ka Līgo svētkos strādās. Bija arī tādi, kuri 21. jūnijā, aptaujas dienā, nezināja, ko iesāks svētkos. Aptaujā piedalījās 3 564 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Sastrēgumi Līgo svētkos

Šķiet, iedzīvotāji patiešām lielā skaitā dodas prom no pilsētām — jau piektdien, 22. jūnijā uz galvenajām maģistrālēm, kas ved prom no Rīgas, veidojās milzu sastrēgumi.

Латышский национальный праздник Лиго - Sputnik Latvija
Vainags, siers un labi laikapstākļi: kas latviešiem nepieciešams Līgo svētkos

Modrie policisti solīja vērīgi kontrolēt autovadītājus, lai viņi svētku dienās neaizmirstu ceļu satiksmes noteikumus un nesēstos pie stūres alkohola reibumā. Policijas reids uz valsts nozīme un vietējiem ceļiem Latvijā turpināsies līdz 25. jūnijam.

Likums paredz, ka vadītājiem ar stāžu līdz diviem gadiem pieļaujamais alkohola saturs asinīs nevar pārsniegt 0,2 promiles, autovadītājiem ar stāžu virs diviem gadiem — ne vairāk kā 0,5 promiles.

Ja iekārta fiksē alkohola saturu 0,5-1 promiles apjomā, sods sastāda 430-640 eiro. Ja alkohola saturs pārsniedz 1,5 promiles, sods pieaug līdz 1200 eiro, kā arī paredzēts arests uz laiku līdz 10 diennaktīm un autovadītāja tiesību atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem.    

Ziņu lente
0