Politika

"Kaimiņa lieta": deputāti nezināja, kam atņem neaizskaramību

© BaltnewsKaimiņš
Kaimiņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums par deputāta pilnvaru atņemšanu Artusam Kaimiņam varētu tikt atcelts – Saeimas deputāti nobalsoja par dokumentu, kurā nebija norādīts vārds.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Saeimas deputāti nezināja, ka balso par Saeimas deputāta, KPV LV partijas līdera Artusa Kaimiņa izdošanu specdienestiem, jo dokumentā netika minēts viņa vārds, paziņoja jurists, KPV LV premjera amata kandidāts sociālajos tīklos.

Vakar Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izsniedza Ģenerālajai prokuratūrai atļauju Kaimiņa kratīšanai un aizturēšanai, kurš uzreiz tika aizturēts, kad šo lēmumu atbalstīja deputāti. Viņu apsūdz nelikumīgā partijas finansēšanā.

Gobzems paziņoja, ka deputāti pieņēma lēmumu, nezinot, uz kuru tas attiecas.

"Kur lēmumā ir Artusa vārds???? Saeima nolēma izdot anonīmu personu taču, ne Artusu. Pretlikumīgs lēmums tātad. Blakus cits lēmums salīdzināšanai," uzrakstīja viņš savā Facebook profilā un pievienoja divus skenējumus: vakardienas komisijas lēmumu un trīs gadus vecu lēmumu par deputāta neaizskaramības atņemšanu Latvijas Reģionu apvienības frakcijas vadītājam Dainim Liepiņam.

Ilmārs Poikāns - Sputnik Latvija
Hakeris Neo par Kaimiņa aizturēšanu: nevar apmuļķot visus cilvēkus visu laiku

Gobzema vārdus apstiprināja "Saskaņas" partijas frakcijas līderis Jānis Urbanovičs, raksta TVNet.

Pēc viņa sacītā, partijas deputāti nepiedalījās balsojumā, jo sēdē bija piedāvāts "balsot par anonīmu dokumentu". Urbanovičs uzskata, ka šo "brāķi" pieļāvusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), ja jau piedāvāja balsot par šādu dokumentu. "Kāpēc ir jāuzmin vai jānojauš, par ko ir runa?" vaicā Urbanovičs.

Tāpat Urbanovičs atzīmēja, ka konsultējies ar juristiem. Pēc viņa sacītā, visas procesuālās darbības attiecībā pret Keimiņu varētu būt nelikumīgas Mūrnieces dēļ. Saeima nobalsoja "par abstraktu lēmumu, nevis konkrēti par Artusu Kaimiņu", piebilst Urbanovičs.

Cits "Saskaņas" pārstāvis Sergejs Potapkins iepriekš arī publicēja komisijas lēmuma skenējumu savā Facebook lapā, aprakstot to ar vārdiem "Dokuments fotogrāvijā: ieraksti jebkuru uzvārdu".

Tāpat komentāros Potapkins atbildēja uz jautājumu par to, kādēļ komisijas vadītājs Vitālijs Potapkins izrādījies vienīgais "Saskaņas" pārstāvis, kurš nobalsojis par deputāta neaizskaramības atcelšanu Kaimiņam.

"Vitālijs bija vienīgais, kurš būdams komisijas priekšsēdētājs redzēja sniegtos dokumentus un balsojis komisijā. Viņš nolēma, ka viņam nav pamata mainīt savu balsojumu. Taču, ņemot vērā visu pieteikuma iesniegšanas procesu un bez papīriem uz rokām, viņam neizdevās pārliecināt frakciju atbalstīt prasību par neaizskaramības atņemšanu," paskaidroja Potapkins.    

Ziņu lente
0