Politika

Hakeris Neo par Kaimiņa aizturēšanu: nevar apmuļķot visus cilvēkus visu laiku

© фото Людмила ПрибыльскаяIlmārs Poikāns
Ilmārs Poikāns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais KPV LV partijas loceklis Ilmārs Poikāns pastāstīja par iespējamajiem partijas līdera Artusa Kaimiņa aizturēšanas iemesliem.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā prāta laboratorijas pētnieks Ilmārs Poikāns, kurš tāpat pazīstams kā hakeris Neo, padalījies sociālajos tīklos ar savu viedokli par deputāta Artusa Kaimiņa aizturēšanu.

Pērn KNAB uzsāka kriminālprocesu par Kaimiņa vadītās partijas KPV LV nelikumīgo finansēšanu. Izmeklēšana notiek saskaņā ar trim Krimināllikuma pantiem: nelikumīga finansēšana, starpniecība nelikumīgā finansēšanā, nelikumīga finansējuma pieņemšana un izspiešana.

Artus Kaimiņš - Sputnik Latvija
"Visus izbesīja": latvieši par Artusa Kaimiņa partijas skandālu

Vakar aizritēja kratīšanas pie KPV LV partijas valdes locekļa Ata Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža, savukārt Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija atļāvusi Ģenerālajai prokuratūrai veikt Kaimiņa kratīšanu un aizturēšanu, kurš tika aizturēts uzreiz pēc deputātu lēmuma atbalstīšanas.

"Te ir visiem labi zināms stāsts — izstājoties no partijas, viens no locekļiem uzrakstīja iesniegumu, ka partijā tiek īstenota nelikumīga finansēšana. Šodien pierādījumi tika sniegti komisijai. Mēs parakstījām papīrus par neizpaušanu, taču lieta patiešām skar nelikumīgu finansējumu," paskaidroja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

2016. gadā no KPV LV izstājās vairāki locekļi, tostarp, Poikāns, kuri paziņoja, ka Kaimiņš praktiski nevada partiju un nav sagatavojis to pašvaldību vēlēšanām. Tāpat tie, kas izstājās no partijas, bija pret "nesankcionētām sarunām" ar Tamužu. Poikāns toreiz paziņoja, ka Tamuža vārds tiek minēts, kad partijai nepieciešami "kāposti".

Vakar Poikāns savā Facebook uzrakstīja, ka Kaimiņa aizturēšana ir viņa ilgus gadu melu rezultāts.

"Šodien publiski rezultējās process, kas tikai aizsākts jau 2017. gadā — KNAB beidzot ir apstiprinājis, ka informācijai, kuru es un vēl vairāki cilvēki paudām 2016. gadā, aizejot no KPV LV, ir arī tiesiski pierādāms pamats. Tā ir daļa no iemesliem, kādēļ es aizgāju no KPV LV — tie bija Artusa Kaimiņa meli par partijas finansējumu un ar partiju saistītajām personām jeb potenciālajiem patiesā labuma guvējiem no partijas. Tā kā šis process ir bijis ilgstošs, iespējams, ka šobrīd virmojošie skandāli ap maksātnespējas nozarē notiekošo tikai veicinājuši vai apstiprinājuši politiskās gribas izpausmes, bet nav pirmcēlonis. Par KNAB plāniem paspēt izvirzīt apsūdzību līdz Saeimas pavasara sesijas beigām es biju informēts jau maija vidū, kad Gobzems bija kluss kā pelīte un vēl ne pušplēsta vārda nebija bildis par maksātnespējas sfēru. Iespējams, ka Gobzema publisko iznākšanu stimulēja tieši tas, ka viņs bija lietas kursā par notiekošo kriminālprocesu un līdzšinējais šovs šobrīd ir labs aizbildinājums sazvērestības teorijām par poltisko atriebību, ko protams, arī nevar izslēgt, ņemot vērā Latvijas politgrupējumu intereses nodokļu maksātaju naudas "apgūšanā" un savstarpējā konkurencē."

Poikāns apgalvo, ka viņa rīcībā esot dokumenti, kuri liecina par procesiem, sākot no 2015. gada beigām. Runa ir par apšaubāmām naudas plūsmām no Meroni uzņēmumiem caur kompāniju Suņu būda, kuras, uzskata Poikāns, var saukt par "stipendiju", kā arī  par slepenām sarunām un vienošanos ar Tamužu, kurās bijis iesaistīts arī Zakatistovs.

"Līdz ar to ir skaidrs, ka Artuss Kaimiņš man un sabiedrībai meloja jau no paša sākuma, jo, pirms pieņemt lēmumu par pievienošanos KPV LV dibināšanai, es uzdevu jautājumus — vai aiz viņa nestāv bagāti onkuļi ar naudu un vai partija nav cieši saistīta ar Gobzemu. Viņš meloja, atbildēdams — "nē" uz abiem jautājumiem. Ir iespējams apmuļķot visus cilvēkus kādu laiku un dažus cilvēkus visu laiku, bet nevar apmuļķot visus cilvēkus visu laiku," noslēgumā raksta Poikāns.    

Ziņu lente
0