Bunkus biroja darbinieki sākuši cīnīties par viņa īpašumu

© REUTERS/Ints KalninsMārtiņa Bunkus slepkavības vieta
Mārtiņa Bunkus slepkavības vieta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no nošautā maksātnespējas administratora automobiļiem jau noņemts no uzskaites.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Otrajā dienā pēc maksātnespējas administratora Martiņa Bunkus slepkavības viņa biroja darbinieki metušies cīņā par viņa īpašumu, raksta avīze Dienas Bizness.

2016. gada amatpersonas ienākumu deklarācijā Bunkus norādīja, ka viņam pieder 2013. gada izlaiduma Range Rover un ir uzkrājumi 88 269 eiro apmērā Luminor bankā. Kā precizēja portāls pietiek.com, Range Rover tika ieķīlāts par 200 tūkstošiem eiro, turklāt Bunkus piederēja 2015. gada izlaiduma Aston Martin Vanquish, kura cena atkarībā no modifikācijas un komplektācijas sastādīja 300 tūkstošus eiro un vairāk. Mašīnu valsts reģistrācijas numurzīmes MB39 un MB21 saturēja Bunkus iniciāļus.

Mārtiņa Bunkus slepkavības vietā - Sputnik Latvija
"Bunkus lietā" atklājas arvien jaunākas detaļas

Vienu no automobiļiem bieži redzējuši pie vienas no savrupmājām Mežaparkā, kurš piederējis kādai ofšoru kompānijai, taču tās patiesais saimnieks bijis Bunkus, savukārt otrs Bunkus advokāta biroja pagalmā Rīgā, Alberta ielā. Oficiālais abu automobiļu īpašnieks bija 2013. gada nodibinātais SIA Hotel VIP Car Rent Services, kuras vienīgā īpašniece bija Lielbritānijā reģistrētā kompānija Spritwell Commerce LLP. Automobilis Range Rover tika ieķīlāts tajā par 200 tūkstošiem eiro.

Dažus mēnešus pēc publikācijas notika oficiāla SIA Hotel VIP Car Services Rent īpašnieka nomaiņa — britu kompānijas vietā par vienīgo firmas īpašnieku "uz papīra" kļuva tās valdes loceklis Aivars Lācis. Tālāk SIA turpināja strādāt ar pastāvīgiem, pietiekami lieliem zaudējumiem, radot iespaidu, ka tā vienīgā funkcija ir būt Bunkus automobiļu oficiālajai īpašniecei. Taču viss izmainījās jau nākamajā dienā pēc advokāta noslepkavošanas.

Kā rāda Lursoft dati, šī gada martā Aivars Lācis apmeklējis notāru, lai izsniegtu ģenerālpilnvaru kādai 1992. gadā dzimušajai Lāsmai Dunovskai. Izņemot pārējo, viņš devis šai jaunietei pilnvaru pārvaldīt viņam oficiāli piederošās kompānijas kapitāldaļas un bankas kontus. Nākamajā dienā pēc Bunkus slepkavības, 31. maijā, Lācis, saskaņā ar Lursoft datiem, atkal ieradies pie notāra, lai atceltu visas pilnvaras, kuras izsniegtas SIA Hotel VIP Car Rent Services.

Valsts policija - Sputnik Latvija
Parādās pirmās versijas Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā

Taču Lāsmai Dunovskai izsniegto ģenerālpilnvaru Aivars Lācis neatcēla. Otrajā dienā pēc Bunkus slepkavības, 1. jūnijā, Dunovska, kā rāda publiskie reģistri, izmantoja šo pilnvaru. Pamatojoties uz šo dokumentu, viņa ne vien atstādināja Lāci no SIA Hotel VIP Car Rent Services valdes locekļa amata, bet arī "atbrīvoja" viņu no uzņēmuma kapitāldaļu īpašumtiesībām, nododot tās kopā ar valdes locekļa amatu kādai 1978. gadā dzimušai Guntai Kalijevai. Jau 4. jūnijā, saskaņā ar CSDD datiem, automobilis Range Rover tika nodots SIA Immocomfort.lv un šobrīd noņemts no uzskaites.

Turklāt, kā rāda Lursoft dati, Aivaram Lācim nācies šķirties tāpat no vēl divu oficiāli viņam piederošu uzņēmumu kapitāldaļām — SIA Margo Holding un SIA Hotel Services.

Sazināties ar Lāci izdevumam pagaidām neesot izdevies, taču publiskie reģistri liecina par to, ka vērtīgās kapitāldaļas viņš neesot zaudējis brīvprātīgi, un notikušais viņu pārsteidza negaidīti. Par to liecina tas fakts, ka, saskaņā ar Lursoft un Latvijas Vēstnesis datiem, pēc trim dienām viņš vēl centies glābt to, kas glābjams, oficiāli atsaucot visas izsniegtās pilnvaras.

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Nogalinātā administratora ienākumi 2017. gadā būtiski pieauguši

Izdevuma darbinieki piezvanīja uz Mārtiņa Bunkus advokāta biroju un palūdza savienot ar Lāsmu Dunovsku, taču nekādus detalizētus skaidrojumus viņa sniegt nevēlējās, nenoliedzot, ka strādā birojā. Un tas savukārt nozīmē, ka biroja darbinieki, publiski sūdzoties par neciešamo dzīvi "šausmu murgā", ilgi nedomājot nākamajā dienā pēc slepkavības sāka cīņu par advokāta īpašumu.

Martiņš Bunkus tika nošauts 30. maija rītā pie Brāļu kapiem Rīgā. Šauts tika no autofurgona, kurš vēlāk tika atrasts netālu no nozieguma vietas sadedzināts. Valsts policijā ziņoja, ka slepkavība, visticamāk, tika pasūtīta un ir saistīta ar Bunkus profesionālo darbību.    

Ziņu lente
0