Politika

"Visus izbesīja": latvieši par Artusa Kaimiņa partijas skandālu

© Sputnik / Sergey MelkonovArtus Kaimiņš
Artus Kaimiņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji atšķirīgi reaģējuši uz Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa aizturēšanu – daži ļauni smejas, citi saskata tajā demokrātijas iznīcināšanu.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Trešdien no rīta kļuva zināms par Saeimas deputāta un KPV LV partijas dibinātāja Artusa Kaimiņa aizturēšanu. Sabiedrība uzreiz reaģēja uz skandalozo ziņu.

Viņš visus izbesīja

Ar neslēptu ļaunu ķiķināšanu sakarā ar Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa aizturēšanu uzstājās vienlaikus vairāki sociālo tīklu lietotāji.

Tā, piemēram, slavens latviešu aktieris Intars Rešetins nožēlo, ka vēlēšanas valstī notiek tik reti.

"Žēl, ka Saeimas vēlēšanas nav katru gadu…" raksta Twitter aktieris.

​Savukārt Nacionālās apvienības loceklis Jānis Iesalnieks konstatē: "Aizspēlējās…"

​"Visus izbesīja," reaģē uz Artusa Kaimiņa aizturēšanu Māris Ūdris.

​Sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Balode pieļauj, ka Artusam Kaimiņam bija jāturpina aktiera karjera.

"Būtu palicis teātrī, tagad uz Jāņiem spēlētu Kārlēnu Skroderdienās…" raksta Dace Balode.

​Par kratīšanām pie Kaimiņa partijas biedriem arī nav aizmirsuši. "Jēzusmarija, pasaules gals klāt — kratīšana pie Latvijas galvenā ētikas speciālista Zakatistova," vēsta portāla Pietiek mikroblogs.

"Lielā zivs turpina peldēt"

Citi sociālo tīklu lietotāji attiecās pret Artusa Kaimiņa aizturēšanu un pret kratīšanām pie viņa partijas biedriem diezgan satraukti. Tā, piemēram, latviešu žurnālists un blogeris Juris Kaža uzrakstīja Twitter:

"Man bija nepatīkama pieredzē ar @artuss 2014.gadā, bet ar lielu skepsi (kamēr nebūs fakti) skatos uz šo aizturēšanas balagānu. #beingdirsanotacrime."

​"Klau, ja par stulbu muldēšanu liks cietumā, es vairs dienas gaismu neredzēšu. No manas pozīcijas atliek cerēt, ka būs kaut kas nopietnāks — neķemmēts kaķis mājās vai suns pie ķēdes karstumā atstāts. A mož porņuki?!" pauž savas bažas par vārda brīvību sabiedrisko attiecību speciālists Mārcis Bendiks.

​​"J​auni laiki, bet metodes paliek vecās! Lielās zivis turpina peldēt, bet mazās tiek nokostas #freeArtussKaimins #Kaimiņu @kpv_lv," izsecināja kāds ar segvārdu s.milc.

​Daudzi lietotāji sašutuši par to, ka KNAB ieinteresējies par Kaimiņu, nevis par ministru Rasnaču. Tāpat atminas arī stāstu ar bijušo deputātu Aināru Šleseru, kad Saeima atteicās sankcionēt kratīšanu viņa dzīvesvietā.

"Šleseru oligarhu partijas sargāja no kratīšanas, bet Kaimiņu nē. Kāpēc? Tik ļoti bail un nepatīk, ka kāds nespēlē pēc viņu noteikumiem? Pamuļķi tik reklāmu Kaimiņam uztaisīja," pārliecināts Ģirts.

Neaizskaramība pārvērtusies farsā

Sergejs Potapkins, "Saskaņas" partijas pārstāvis, kura atturējās no balsošanas sakarā ar Artusa Kaimiņa izdošanas jautājumu, arī pauda savu viedokli par notikušo. Pēc viņa domām, tas viss atgādinu farsu.

Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
"Atvainojieties krievvalodīgajiem": sociālie tīkli sašutuši par Kaimiņa partiju

"Saeimas vairākums nobalsoja par opozīcijas deputāta Artusa Kaimiņa nodošanu kriminālvajāšanai, apstiprinot prasību "pieprasītājam".

Pieteikums tika saņemts "steidzamā kārtā", šodien no rīta, un steidzamā kārtā tika sasaukta ārkārtas sēde. Mums nebija nekādas iespējas apskatīt dokumentus, pamatojoties uz kuriem specdienesti pieprasīja izdot deputātu kriminālvajāšanai.

Faktiski deputātu neaizskaramība, kurai, tostarp, jāaizstāv opozīcija no valdošo partiju kontrolēto dienestu "braukšanas virsū", pārvērtusies farsā.

Kāmīši gatavi neskatoties apstiprināt jebkādu pieteikumu par izdošanu, neiedziļinoties un pat nezinot nedz izvirzīto apsūdzību būtību, nedz dziļumu.

Nenojaušot, par ko mums piedāvāts nobalsot, "Saskaņas" deputāti atteicās piedalīties šajā farsā," uzrakstīja Potapkins Facebook.

Saeima nobalsoja vienbalsīgi

Atgādināsim, ka Artusa Kaimiņa aizturēšanai un kratīšanas veikšanai piekrišanu deva Saeima — ārkārtējā, slēgtā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sanāksmē jautājums par deputāta izdošanu tika izskatīts bez iedziļināšanās detaļās. Neskatoties uz šo faktu, komisija pieņēma lēmumu vienbalsīgi — 17 deputāti balsošanā nepiedalījās (lielākoties "Saskaņas" pārstāvji), savukārt 59 atbalstīja.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
Kaimiņš Nacionālajam blokam: Jums darīt nav ko? Ļeņins miris. Pietiek kurināt naidu!

Tāpat kļuva zināms, ka vakar notika kratīšana pie uzņēmēja Viestura Tamuža. Par to pastāstīja Artusa Kaimiņa partijas biedrs — advokāts Aldis Gobzems, kurš turkla't paziņoja, ka viņa māja tiek novērota. Un vēl viena kratīšana notikusi pie Ata Zakatistovsa, kurš ir KPV LV partijas līdzdibinātājs.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji pagaidām nav paziņojuši, ar ko tieši saistītas aizturēšanas un kratīšanas pie KPV LV locekļiem, taču pastāv versija, ka viņus tur aizdomās par nelikumīgu finansējumu.

Saskaņā ar citu, neoficiālo versiju, KPV LV partija kratīšanu varēja izraisīt pārāk aktīva priekšvēlēšanu retorika. Tostarp, ar asajiem paziņojumiem un tieslietu ministra Dzintara Rasnača, finanšu ministres Danas Reizniece-Ozolas un maksātnespējas administratoru "mafijas" atmaskošanu.    

Ziņu lente
0