ABLV līdzīpašnieks apsūdz Rimšēviču apmelošanā

© Sputnik / Sergey MelkonovBijušais ABLV bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis
Bijušais ABLV bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais ABLV bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis uzskata, ka Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičš apmelojis ABLV ASV Finanšu ministrijas priekšā, lai pēc tam kādām personām sniegtu iespēju nopelnīt uz bankas likvidācijas rēķina.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. ABLV līdzīpašnieks un bijušais valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis uzrakstījis iesniegumu policijai pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču par apmelošanu, paziņoja viņš Latvijas Televīzijas raidījumā "1 pret 1".

"Kā jūs domājat, no kurienes radies [ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas] "FinCEN" ziņojums? Nekonsultējoties ne ar vienu Latvijā? Grūti noticēt, ka šāds "FinCEN" ziņojums nokrita "pēkšņi no mēness"," pateica Bernis. Pēc viņa domām, ziņojuma sagatavošanas laikā FinCEN konsultējās ar Latvijas pārstāvjiem.

ABLV Bank - Sputnik Latvija
ABLV atļauts veikt pašlikvidāciju

Pēc Berņa sacītā, viņam esot nopietnas aizdomas par to, ka Amerikas iestādes darbības bija zināmas kādām personām Latvijā, kuras gaidīja iespēju pārņemt bankas likvidāciju. Ar šo, pēc viņa domām, ir skaidrojamas grūtības ar ABLV Bank pašlikvidācijas plāna apstiprināšanu — Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apstiprināja to tikai vakar.

Tāpat Bernis paziņoja, ka Rimšēvičš savulaik devis viņam mājienus par sadarbību, kaut gan neprecizēja, par kādu tieši sadarbību ir runa, un noliedza, ka mājieni skartu kukuļus.

Iepriekš Rimšēvičš paziņoja, ka viņam izvirzītās apsūdzības korumpētībā ir saistītas ar to, ka viņš atteicis ABLV bankai finanšu palīdzības sniegšanai miljarda eiro apmērā. Savukārt Bernis apgalvoja, ka pārtraucis komunikāciju ar Latvijas Bankas vadītāju vairāk nekā pirms trīs gadiem, jo viņa komunikācijas stils (mājieni, norādījumi, rīkojumi) licies viņam nepieņemams.    

Ziņu lente
0