airBaltic un TAP Air Portugal noslēdza sadarbības līgumu

© Sputnik / Sergey MelkonovBoeing 737-36Q, AirBaltic
Boeing 737-36Q, AirBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AirBaltic izpilddirektors Martins Gauss paziņoja, ka TAP Air Portugal kļuva par 21. Latvijas aviokompānijas code-sharing partneri.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Latvijas aviopārvadātājs airBaltic un Portugāles nacionālā aviokompānija TAP Air Portugal noslēgušas vienošanos par code-sharing. Šī partnerība ļaus airBaltic pasažieriem ērtāk ceļot uz Portugāli, Āfriku un Brazīliju ar TAP reisiem. TAP Air Portugal pasažieriem vienošanās nozīmē uzlabotu satiksmi ar Baltiju, Skandināviju un Austrumeiropu.

​AirBaltic izpilddirektors Martins Gauss paziņoja, ka TAP Air Portugal kļuvusi par 21. code-sharing partneri.

"Mūsu jaunākā partnerība ar airBaltic ļaus TAP Air Portugal klientiem izmantot priekšrocības, kuras nodrošina jaunie tiešie reisi uz Latviju un savienojošie reisi uz Baltijas valstīm, tādējādi paaugstinot ērtību un paplašinot ceļošanas iespējas uz Ziemeļeiropu papildus tiešajiem TAP reisiem uz Skandināviju un Somiju," paziņoja TAP izpilddirektors Antonualdu Nevešs.

Горожане и туристы гуляют на набережной Морского вокзала Сочи - Sputnik Latvija
Rīgas domē pastāstīja, kāpēc atklāts reiss uz Sočiem

Portugāļu kompānija izvietos savu kodu TP uz tiešajiem reisiem starp Rīgu un Lisabonu, kurus izpilda airBaltic, kā arī uz reisiem, kuri savieno TAP Air Portugal tīklu un Rīgu.

TAP ir Portugāles vadošā aviokompānija, kura ietilpst aviācijas alianses Star Alliance sastāvā. TAP tika dibināta 1945. gadā. 2015. gadā noslēdzās tās privatizācijas process, un par jauno aviokompānijas privāto akcionāru kļuva Atlantic Gateway Group. TAP Air Portugal apkalpo 83 galamērķus 35 pasaules valstīs. TAP bāze Lisabonā ir galvenais aviācijas mezgls krustojumā starp Āfriku, Ziemeļameriku, Centrālameriku un Dienvidameriku, kur TAP ir vadošais starptautiskais aviopārvadātājs uz Brazīliju.

Šodien TAP izpilda ap 2500 reisu ik nedēļu, tās rīcībā ir mūsdienīga flote no 66 Airbus lidmašīnām un 21 citas lidmašīnas TAP Express noformējumā, kuri strādā kompānijas reģionālajā tīklā, kas kopumā sastāda 87 lidmašīnas.    

Ziņu lente
0