Latvijas simtgade bez rekorda: trūkst līdzekļu lielākajam karogam

© LiepājaФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
18. augustā Cēsīs bija plānots izklāt karogu, kura platībai vajadzēja sasniegt 125 tūkstošus kvadrātmetru jeb 12,5 hektārus.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Par godu Latvijas simtgades svētkiem bija plānots sašūt lielāko karogu pasaulē, taču ideja netiks realizēta līdzekļu trūkuma dēļ, vēsta Neatkarīgā.

Ar piedāvājumu izgatavot Latvijas karogu un uzstādīt rekordu gada sākumā klajā nāca uzņēmums Latvijas Tekstils. 

Uzņēmums paskaidroja, ka iecere netiks īstenota, jo nav savākts nepieciešamais finansējums (vairāk nekā 100 000 eiro), bet saziedotie līdzekļi, ja ziedotāji tam piekritīs, tiks atvēlēti karogiem skolām vai svētku noformējumam 18. novembra svinībām. 

Запуск ракеты - Sputnik Latvija
Par godu neatkarības 100. gadadienai Latvija palaidīs kosmosā raķeti

Idejas īstenošanai bija vajadzīgi 500 kilometri diegu un audums vairāk nekā desmit futbola laukumu platībā. Pats karogs svērtu vismaz desmit tonnu. Latvijas karogs bija iecerēts 250 metru plats un 500 metru garš. Karoga laukums – 125 000 kvadrātmetru jeb 12,5 hektāri.

Idejas autors Oskars Polmanis janvārī pastāstīja, ka tās īstenošanai būs vajadzīga liela zāle, taču tā jau ir atrasta Cēsīs – vietā, kur jau pašūts pirmais Latvijas karogs.

Polmanis stāstīja, ka jau vienojies ar Cēsu pašvaldību, un tā piešķirs sporta zāli vienā no skolām. Bija ļoti svarīgi, lai grīda būtu gluda un salīdzinoši jauna, lai nejauši neieplēstu audumu.

Pie karoga bija jāstrādā divām šuvējām un aptuveni 300 palīgiem, kuri nepieciešamības gadījumā pārvietotu karogu. Gatavo karogu bija plānots izklāt laukumā pie Cēsīm 18. augustā.

Pasaules rekords pieder Katarai – tās pašūtā karoga platība bija 101 tūkstotis kvadrātmetru jeb 10,1 hektārs.

Ziņu lente
0