Viendzimuma pāriem Latvijā parādījusies cerība

© AFP 2023 / PETRAS MALUKAS Baltic Pride dalībnieki Viļņā
Baltic Pride dalībnieki Viļņā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas tiesas lēmumam ir liela nozīme viendzimuma pāru dzīvē Rumānijā, Polijā, Slovākijā, Bulgārijā, Lietuvā un Latvijā – valstīs, kur patlaban netiek atzītas viena dzimuma personu laulības vai partnerattiecības.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Eiropas tiesa pieņēmusi lēmumu: viendzimuma pāris, ko veido Rumānijas un ASV pilsoņi, iegūst tādas pašas tiesības ES, kādas saņem citi dzīvesbiedri, vēsta Washington Post.

Rumānijas pilsonis Adrians Komans un viņa dzīvesbiedrs Kreiborns Roberts Hamiltons sešus gadus cīnījās par viņu laulības atzīšanu Rumānijā, vienā no nedaudzajām ES valstīm, kurā viendzimuma laulības vai partnerattiecības netiek likumīgi atzītas.

Geju parāde Stambulā - Sputnik Latvija
Rīgas dome neiebilst pret "Baltijas praidu"

Eiropas tiesa pieņēmusi lēmumu par to, ka ES dalībvalstis nevar likt šķēršļus ES pilsoņu dzīves brīvībai un atteikties piešķirt uzturēšanās atļauju dzīvesbiedram viendzimuma laulībās. Taču tiesa norādījusi, ka ES valstīm joprojām ir tiesības izlemt, vai reģistrēt viena dzimuma personu laulības.

Šim lēmumam ir liela nozīme viendzimuma pāru dzīvē Rumānijā, Polijā, Slovākijā, Bulgārijā, Lietuvā un Latvijā — valstīs, kur patlaban netiek atzītas viena dzimuma personu laulības vai partnerattiecības.

Piemēram, Latvijas izlases basketbolā uzbrucēja Sabine Niedola, kura pirms gada stājās laulībā ar ASV pilsoni Anželu Tīsdeilu, var atsaukties uz šo tiesas lēmumu, lai saņemtu uzturēšanās atļauju Latvijā savai sievai.     

Ziņu lente
0