Politika

Vārdu apmaiņa: Pabriks aiziet no "Vienotības"

© Foto : Toms Norde, Valsts kancelejaEirodeputāts no Latvijas Artis Pabriks
Eirodeputāts no Latvijas Artis Pabriks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz atvadām Artis Pabriks apsūdzēja bijušos partijas biedrus sīkumainībā un intrigu rosināšanā, savukārt viņi viņu apsūdzēja netīras naudas izmantošanā.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Eirodeputāts no Latvijas Artis Pabriks pieņēma lēmumu aiziet no "Vienotības" partijas un pievienoties apvienībai "Attīstībai/Par!".

​Kā preses konferencē stāsta Pabriks lēmumus nebija viegls. Viņš atgādināja, ka jau vairākus gadus visos iespējamos formātos runājis par plašo patriotisko un Eiropas partiju koalīciju 13. Saeimas vēlēšanās.

"Diemžēl sīkumainība, intrigas un vēlme par katru cenu saglābt vecos politiķus, kuru laiks ir pagājis, liedza to izdarīt. Par nožēlu jāatzīst, ka spilgti šie netikumi izpaudās nu jau manas bijušās partijas "Vienotība" šaurā loka lēmumos," pateica Pabriks.

Pēc viņa sacītā, "Attīstībai/Par!" pratusi apvienot savās rindās vairāk nekā 300 jaunus, enerģiskus un mūsdienīgi domājošus cilvēkus, kuri "deg par taisnīgu, modernu un drošu Latviju".

"Vienotība" atbildēja uz Pabrika aiziešanu ar paziņojumu medijiem, kura virsraksts skan sekojoši "Pašlabuma meklētāju laikam Latvijas politikā ir jābeidzas".

Saeima - Sputnik Latvija
Deputāti arī maksā: Saeimas sēžu kavētājiem "nogrieztas" algas

Šajā paziņojumā "Vienotība" norāda, ka Pabriks pēdējo divu gadu laikā aicināja partijas biedrus apvienoties ar Edgara Jaunupa partiju ("Attīstībai/Par!"). Taču viņa aicinājums netika atbalstīts.

"Artis Pabriks partijas darbā nav aktīvi iesaistījies vairāk nekā divus gadus — viņa vienīgā iniciatīva ir bijusi pirms vēlēšanām apvienoties ar Edgara Jaunupa veidoto politisko projektu, kas partijā kopumā un valdē neguva atbalstu. Mēs uzskatām, ka ar netīru naudu nevar taisīt tīru politiku. Līdz ar to Pabrika aiziešana no partijas nav pārsteigums," tiek citēti paziņojumā "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Arvila Ašeradena vārdi.    

Ziņu lente
0