Politika

Par "Saskaņas" premjera kandidātu varētu kļūt Vjačeslavs Dombrovskis

© Sputnik / Sergey Melkonov"Saskaņa"
Saskaņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vjačeslavs Dombrovskis nesen iestājies "Saskaņas" partijā un varētu kļūt par šī politiskā spēka premjerministra kandidātu.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām "Saskaņa" premjerministra amatam varētu izvirzīt bijušo Ekonomikas ministrijas vadītāju Vjačeslavu Dombrovski, vēsta LSM.lv.

LTV intervijā Dombrovskis atzinās, ka nesen kļuvis par "Saskaņas" locekli, kuras kongresā uzstājies maija beigās.

Taču viņš atteicās runāt par dalību vēlēšanās un savu lomu tajās.

Atklātāks ar žurnālistiem bija Rīgas mērs un viens no partijas līderiem Nils Ušakovs. Viņš paziņoja, ka kopā ar "Saskaņas" parlamenta frakcijas priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču piedāvāja Dombrovski kā kandidātu Ministru Kabineta vadītāja amatam. "Lēmums par to tiks pieņemts 18. jūnijā, kad notiks partijas sapulce," pateica Ušakovs.

Tāpat viņš uzsvēra, ka, ņemot vērā Dombrovska pieredzi un izglītību, viņš varētu kļūt par ļoti labu premjera kandidātu.

Savā Facebook Ušakovs pastāstīja, ka draudzējas ar Dombrovski jau 23 gadus, kopš studijām Latvijas Universitātē, un ka Dombrovska kandidatūras izvēle ir viņa iniciatīva.

Vjačeslavs Dombrovskis tika ievēlēts 11. Saeimā no Reformu partijas. 2011. gadā viņš kļuva par izglītības un zinātnes ministru, savukārt 2014. gadā par ekonomikas ministru. Viņa priekšgājējs izglītības ministra amatā nosauca Dombrovski par "pirmo krievu ministru neatkarīgās Latvijas valdībā".

Šobrīd viņš vada neatkarīgo Certus centru    

Ziņu lente
0