Latvijas labākais velosipēdists guva uzvaru Rīgas velomaratonā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas velosipēdists, kurš pērnajā gadā tika nosaukts par labāko Latvijā, kļuvis par Toyota tradicionālā Rīgas velomaratona uzvarētāju.

RĪGA. 4. jūnijs — Sputnik. Mārtiņš Blūms, kurš pērn tika nosaukts par labāko velosipēdistu Latvijā, kļuvis par Toyota tradicionālā Rīgas velomaratona uzvarētāju, kurš norisinājās svētdien, 3. jūnijā, galvaspilsētas galvenajās ielās, vēsta Mixnews.lv.

Blūms ātrāk par visiem pārvarēja 64 kilometru distanci, kura bija sadalīta četros apļos. Viņš noslēdza sacensības pēc 1 stundas, 25 minūtēm un 7 sekundēm. Velosipēdists pārstāv CST Sandd American Eagle komandu, kura ir viena no spēcīgākajām kalnu braukšanā ar velosipēdu.

32 kilometru distancē vislabāk sevi parādīja Ģirts Cirvelis (Roadex), kurš pabeidza maratonu 45 minūtēs un 21 sekundē.

Šogad Rīgas velomaratons norisinājās jau 35. reizi.

Ar tik ļaužu pilnām sporta sacensībām Latvijas galvaspilsētā palielījās savā Facebook lapā Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Pirms gada 34. velomaratona trase gāja gar abiem Daugavas krastiem — dalībniekiem bija jāšķērso divi tilti — Akmens tilts un Vanšu tilts, kā arī bruģa posms Vecrīgā (apmēram 30% no trases), kas toreiz kļuva par maršruta jauninājumu un, pēc rīkotāju viedokļa, padarīja sacīkstes īpaši pievilcīgas un interesantas.

Par 2017. gada brauciena uzvarētāju kļuva Māris Bogdanovičs no Rietumu bankas — Rīga komandas, kurš nobrauca 55 kilometrus 1 stundā, 27 minūtēs un 29 sekundēs.

Masveida Rīgas velobraucienu tradīcija tika dibināta 1983. gadā, un šodien šīs sacīkstes kļuvušas tik populāras, ka to dalībnieku skaits mērāms tūkstošos.    

Ziņu lente
0