Nogalinātā administratora ienākumi 2017. gadā būtiski pieauguši

CC BY 2.0 / Maik Meid / TräumeКупюра 500 евро
Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mārtiņa Bunkus uzkrājumi bankā Luminor 2017. gadā pieauguši 7 reizes salīdzinājumā ar 2016. gadu.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. 30. maija rītā nošautā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ienākumi pērn būtiski pieauguši, vēsta Baltnews.lv, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienestu (VID).

Mārtiņš Bunkus - Sputnik Latvija
LTV: Rīgā nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

2017. gadā Bunkus advokāta amatā nopelnījis 1 476 877 eiro. Vēl 3000 viņš saņēmis, pārdodot īpašumu, un 4889 eiro – ienākums no saimnieciskās un komerciālās darbības. Rezultātā aizvadītajā gadā viņa ienākumi sastādījuši 1 484 766 eiro, savukārt 2016. gadā – tikai 193 666 eiro.

Vienlaikus pieauguši viņa uzkrājumi bankā Luminor. 2016. gadā Bunkus kontā bija 88 269 eiro, bet 2017. gadā – jau 1 505 011 eiro.

Iepriekš vēstīts, ka 30. maija rītā netālu no Brāļu kapiem Rīgā tika nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Medijos viņš tika pieminēts sakarā ar "Trasta komercbankas" likvidācijas procesu. Uzbrucējs šāva no automašīnas Volkswagen, kas vēlāk tika atrasta netālu no nozieguma vietas sadedzināta. Domājams, uzbrucēji bija divi.

Domājams, notikusi maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus pasūtījuma slepkavība, taču nevar izslēgt arī citas versijas, pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Valsts policijas Kriminālās policijas galvenās pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins paskaidroja, ka aizdomās turamo slepkavībā nav.

Savas karjeras gaitā Mārtiņš Bunkus bijis maksātnespējas administrators 48 uzņēmumos. Slepkavības dienā viņa lietvedībā aktīvs bija tikai Rego Trade maksātnespējas process, liecina informācija datubāzē Firmas.lv.

Demonstratīvs nāvessods

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība Rīgā atgādinājusi demonstratīvu nāvessodu, radiostacijas Baltkom ēterā pastāstīja rīdzinieks Aleksandrs, kurš izrādījās notikuma vietā jau pirms policijas ierašanās.

"Tā sagadījās, ka šodien braucu garām tajā pašā vietā aptuveni minūtes septiņas pēc notikuma. Pievērsu uzmanību, ka gadījusies tāda dīvaina avārija. Pēc tam izlasīju ziņu un sapratu, ka esmu tur bijis pirms citiem. Kad braucu garām, tur vēl neviena nebija, tālumā skanēja tuvojošos policijas un ātrās palīdzības mašīnu sirēnas. Godīgi sakot, uz mani tas atstāja ļoti spēcīgu iespaidu. Skaidrs, ka tā ir pasūtījuma slepkavība. Demonstratīvs nāvessods. Iespējams, saistīts ar darba jautājumiem. Tomēr es biju satriekts par to, ka tādas lietas var notikt mūsu pilsētā," – viņš paziņoja.

Место убийства Мартиньша Бункуса в Риге, 30 мая 2018 - Sputnik Latvija
Bunkus slepkavība Rīgā atgādina demonstratīvu nāvessodu, paziņoja aculiecinieks

Aleksandrs atzina: viņam šķitis dīvaini, ka avārijas vietā nav otras automašīnas.

"Es braucu un ieraudzīju, ka labajā pusē stāv viena mašīna un stāv balta apvidus automašīna, ietriekusies akmens nožogojumā. Mašīna bija sadauzīta. Pie sevis nodomāju: "Kā vajadzēja braukt?". Policija tajā brīdī tikai tuvojās. Automašīnas durvis bija vaļā, bija redzams, ka nostrādājuši drošības spilveni. Tāpat bija redzams, ka cilvēks iekšā nekustas. Nodomāju: "Bet kur tad ir otrā mašīna?" Mani tas šokēja, taču es atceros, ko nozīmē 90. gadi. Nevar teikt, ka tie atgrieztos, taču tas ir noteikts signāls," – viņš stāstīja.

Ziņu lente
0