Laba attieksme pret Latviju saistīta ar dabu

© Sputnik / Sergey MelkonovПейзажи вокруг Айзпуте завораживают и манят
Пейзажи вокруг Айзпуте завораживают и манят - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi Latvijas iedzīvotāji, lai kāda būtu viņu tautība, mīl Latviju, jo mīl tās dabu.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Latvijas iedzīvotāju piederība valstij visbiežāk saistīta ar dabu. Par to liecina sabiedriskā viedokļa pētījumu uzņēmuma Kantar TNS aptauja.

Tās rezultāti norāda, ka 95% aptaujāto vecumā no 15 līdz 74 gadiem paziņoja, ka daba sekmē viņu pozitīvo attieksmi pret Latviju un rada piederības sajūtu valstij.

Laivas mežezerā Latgalē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Daba sauc: tūristiem piemērotas vietas Latvijā

Aptuveni 90% uzskata, ka piederības sajūtu Latvijai veido valsts, tās reģionu kultūrvēsturiskais mantojums, kopta vide, bērnības atmiņas.

Visi respondenti, neatkarīgi no vecuma, tautības, izglītības un dzīvesvietas pozitīvi vērtē minēto faktoru nozīmi piederības sajūtas veidošanā Latvijai.

Kantar TNS eksperte Inga Priedola pavēstīja, ka tas raksturīgs ne tikai latviešiem, bet arī citu tautību pārstāvjiem, toties valsts sistēmas vērtējums dažādām tautībām ir atšķirīgs.

Latvieši visbiežāk uzskata Latvijas valsti par savām vēsturiskajām mājām, draudzīgu un mierīgu vietu, bet nelatvieši atzīmē eiropeiskās vērtības un uzskata Latviju par labu vietu attīstībai, teica Priedola. Pēc viņas domām, Latvijas iedzīvotāji vairāk līdzinās viens otram, nekā pieņemts uzskatīt.

Ziņu lente
0