Bunkus slepkavība Rīgā atgādina demonstratīvu nāvessodu, paziņoja aculiecinieks

© REUTERS/Ints KalninsМесто убийства Мартиньша Бункуса в Риге, 30 мая 2018
Место убийства Мартиньша Бункуса в Риге, 30 мая 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Es braucu un ieraudzīju, ka labajā pusē stāv viena mašīna un stāv balta apvidus automašīna, ietriekusies akmens nožogojumā. Mašīna bija sadauzīta. Pie sevis nodomāju: "Kā vajadzēja braukt?" – pastāstīja rīdzinieks, kurš brauca garām notikuma vietai.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība Rīgā atgādinājusi demonstratīvu nāvessodu, radiostacijas Baltkom ēterā pastāstīja rīdzinieks Aleksandrs, kurš izrādījās notikuma vietā jau pirms policijas ierašanās, stāsta RIA Novosti.

"Tā sagadījās, ka šodien braucu garām tajā pašā vietā aptuveni minūtes septiņas pēc notikuma. Pievērsu uzmanību, ka gadījusies tāda dīvaina avārija. Pēc tam izlasīju ziņu un sapratu, ka esmu tur bijis pirms citiem. Kad braucu garām, tur vēl neviena nebija, tālumā skanēja tuvojošos policijas un ātrās palīdzības mašīnu sirēnas. Godīgi sakot, uz mani tas atstāja ļoti spēcīgu iespaidu. Skaidrs, ka tā ir pasūtījuma slepkavība. Demonstratīvs nāvessods. Iespējams, saistīts ar darba jautājumiem. Tomēr es biju satriekts par to, ka tādas lietas var notikt mūsu pilsētā," – viņš paziņoja.

Aleksandrs atzina: viņam šķitis dīvaini, ka avārijas vietā nav otras automašīnas.

"Es braucu un ieraudzīju, ka labajā pusē stāv viena mašīna un stāv balta apvidus automašīna, ietriekusies akmens nožogojumā. Mašīna bija sadauzīta. Pie sevis nodomāju: "Kā vajadzēja braukt?". Policija tajā brīdī tikai tuvojās. Automašīnas durvis bija vaļā, bija redzams, ka nostrādājuši drošības spilveni. Tāpat bija redzams, ka cilvēks iekšā nekustas. Nodomāju: "Bet kur tad ir otrā mašīna?" Mani tas šokēja, taču es atceros, ko nozīmē 90. gadi. Nevar teikt, ka tie atgrieztos, taču tas ir noteikts signāls," – viņš stāstīja.

Trešdien no rīta pie Brāļu kapiem Rīgā tika nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Valsts policija informē, ka slepkavība notikusi pl. 8.40 Aizsaules ielā 1. Balta Range Rover brauca kapu virzienā, kad slepkava izšāva. Mašīna noskrēja no braucamās daļas, salauza ceļazīmi un ietriecās kapsētas nožogojumā. Automašīna zaudējusi aizmugures riteni. Noziegumam tika izmantots Volkswagen furgons ar pārsegu, kurš drīz vien pēc slepkavības tika atrasts degošs netālu no slepkavības vietas, līdzās krematorijai un dzelzceļam.

Nozieguma vietu pārbaudījuši kinologi ar suņiem. Viena no galvenajām versijām liecina, ka slepkavība rūpīgi izplānota un saistīta ar Bunkus profesionālo darbību, paziņoja Valsts policijas Kriminālpolicijas galvenās pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Medijos Bunkus pieminēts sakarā ar Trasta komercbankas likvidāciju.

Ziņu lente
0