Krievijas vēstniecība devusi padomu Latvijas ĀM sakarā ar paziņojumiem par Krimas tiltu

© Sputnik / Александр Полегенько / Pāriet pie mediju bankasНачало автомобильного движения по Крымскому мосту
Начало автомобильного движения по Крымскому мосту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība ieteikusi Latvijas ĀM no sākuma izpētīt dokumentus, un pēc tam tos komentēt.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā atbildējusi uz Latvijas ĀM komentāru avīzē Neatkarīgā sakarā ar Krimas tilta celtniecību un Minskas vienošanos par Ukrainu. Latvijas ārpolitikas iestāde paziņoja, ka Krievija, uzceļot Krimas tiltu, "kārtējo reizi apstiprināja savu nevēlēšanos pildīt Minskas vienošanās".

"Kerčas tilts tiek būvēts bez Ukrainas piekrišanas un šādi Krievija kārtējo reizi apliecina savu nevēlēšanos pildīt Minskas vienošanos. Uzskatām, ka ir jāpatur spēkā Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju," — norādīja ministrijā.

Krievijas vēstniecība Latvijā ieteica Baltijas republikas ĀM no sākuma izpētīt Minskas vienošanās būtību, un tikai pēc tam to komentēt.

"Pirms komentēt Minskas vienošanos, tā vismaz ir jāizlasa," — teikts paziņojumā Krievijas diplomātiskās misijas oficiālajā lapā Facebook.

Tilts pāri Kerčas šaurumam savieno Krimu ar Krasnodaras apgabalu, tas ir visgarākais Krievijā — tā garums sastāda 19 kilometrus. Tilta būvniecība sākās 2016. gada februārī. Automobiļu satiksmei uz tilta bija jābūt atklātai, saskaņā ar grafiku, 2018. gada decembrī, taču, pateicoties dažādu reģionu speciālistu pieredzei un centieniem, objekts tiks nodots ekspluatācijā pusgadu pirms paredzētā termiņa.

Tagad celtniekiem paredzēts pabeigt tilta dzelzceļa daļu – tās atklāšana tiek plānota 2019. gada decembrī.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu 2014. gadā. Marta plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajiem likumiem un ANO Nolikumam, nobalsoja par atkal apvienošanos ar Krieviju. Kremlī vairākkārt uzsvēra, ka Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski".

Ziņu lente
0