Romas pāvests brauc uz Rīgu: cik maksā tikšanās ar pāvestu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПапа римский Франциск
Папа римский Франциск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome plāno sagatavot Latvijas galvaspilsētu tikšanai ar Romas katoļu baznīcas vadītāju un iztērēt simtiem tūkstošu eiro ēku remontam.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičs vērsies Rīgas domē ar lūgumu piešķirt finansējumu, lai sagatavotos Romas pāvesta Franciska vizītei Latvijas galvaspilsētā, vēsta Mixnews.lv.

Tagad, lai sagatavotos pāvesta Franciska atbraukšanai, Rīgas dome plāno piešķirt līdzfinansējumu 233 232 eiro apmērā. Lielākā šo līdzekļu daļa – 188 805 eiro – tiks iztērēta ēku remontam viesu uzņemšanai. Remontdarbi tiks veikti Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā un Svētā Jēkaba katedrālē.

Королева Великобритании Елизавета II с герцогиней кембриджской Кэтрин в июле 2012 - Sputnik Latvija
Šogad Latviju apmeklēs vairāku karalisko ģimeņu locekļi

Taču, pēc Latvijas katoļu baznīcas pārstāvju sacītā, izmaksas Romas pāvesta uzturēšanās organizēšanai Rīgā vēl varētu palielināties.

Iepriekš tika ziņots, ka Romas pāvests plāno apmeklēt Latviju 24. septembrī. Arhibīskaps Stankēvičs stāstīja, ka pāvests Francisks izvēlas braukt ar pieticīgu automobili, un Rīgas lidostā viņu nesagaidīs limuzīns. Taču tālāk Francisks pārvietosies ar "pāvesta automobili", jo tas ir obligāts protokols.

Zināms, ka pāvesta vizītes ietvaros ieplānota pāvesta tikšanās ar Latvijas prezidentu un citām oficiālām amatpersonām, kā arī ar sabiedrības pārstāvjiem. Turklāt pāvests piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Doma baznīcā pāvests aizvadīs svinīgo ekumēnisko dievkalpojumu, savukārt Aglonas bazilikā – misi.

Doma laukumā tiks uzstādīti lieli ekrāni, un tie, kas nevarēs iekļūt baznīcā, varēs vērot ekumēnisko dievkalpojumu no ielas.

Pāvesta vizīte ir veltīta Latvijas neatkarības simtgades svinībām. Tāpat septembrī pāvests plāno apmeklēt Lietuvu un Igauniju.

Ziņu lente
0